spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Η κοροϊδία της κοροϊδίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΑΕ
Η κοροϊδία της κοροϊδίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΑΕ PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.02.11
Όσο κι αν τους ξέρεις, μερικές φορές πραγματικά απορείς για την ικανότητα τους να μετατρέπουν τόσο εύκολα το Δημοτικό Συμβούλιο σε Θεατρική Σκηνή όπου αποδίδονται σενάρια και ερμηνείες που θα ζήλευαν πολλοί θεατράνθρωποι της χώρας μας !
Άλλη μια θεατρική παράσταση εξελίχθηκε εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, όπου θα συζητιόταν το θέμα της ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΑΕ, δηλαδή η μελλοντική πορεία της εταιρείας για την αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας που διαχειρίζεται, τα σημερινά τεράστια ελλείμματα της, το μέλλον των εργαζόμενων σ αυτήν κλπ κλπ, με πρωταγωνιστές κυρίως τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής.Αν και η απόφαση παλιότερου Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να γίνει εχθές Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΑΕ (μιας μονομετοχικής ΑΕ με μοναδικό μέτοχο τον Δήμο), η συζήτηση κατευθύνθηκε αποκλειστικά σε ζητήματα διαδικασίας, αν δηλαδή νομιμοποιείται να γίνει η όχι τέτοια ΓΣ ή πρέπει να γίνει νέο Δημοτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα μετά από αρκετή ώρα αλλεπάλληλων συζητήσεων να αναβληθεί η "σύναξη" αυτή, χωρίς να παρθεί καμία απολύτως απόφαση !
Στο ερώτημα γιατί δεν είχε διερευνηθεί εκ των προτέρων η νομιμότητα των ενεργειών και των διαδικασιών, που θα έπρεπε να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή για την όποια σύγκληση οργάνου που θα αντιμετώπιζε τα προβλήματα της Ευώνυμος ΑΕ, δεν δόθηκε καμία απάντηση, αντιθέτως έχρησαν υπεύθυνο κι ένοχο το Δικηγόρο του Δήμου!

Εμείς σε καμιά περίπτωση δεν περιμένουμε οτι θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα της Ευώνυμος ΑΕ, από την σημερινή Δημοτική Αρχή. Γιατί, ήδη είχε δείξει τις προθέσεις της από πολύ νωρίς, όταν αρνήθηκε (τον περασμένο Δεκέμβρη) να συναντηθεί με το ΔΣ του Σωματείου για να την ενημερώσει για τις εξελίξεις στην εταιρεία. Ούτε οι σημερινές αναβολές κι οι καθυστερήσεις (παρ όλες τις φανφάρες για την απαξίωση της Δημοτικής Περιουσίας) είναι στην κατεύθυνση οποιασδήποτε διεξόδου, τουναντίον.Όσο πιο πολύ απαξιώνεται η Δημοτική Περιουσία, όσο πιο πολύ λεηλατούνται τα Αναψυκτήρια, όσα πιο πολλά έσοδα χάνει ο Δήμος, όσο πιο πολύ απογοητεύονται και εξαντλούνται οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, τόσο πιο εύκολα θα περπατήσει η επιλογή της ιδιωτικοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, εφαρμόζοντας την πολιτική του Καλλικράτη και των οραμάτων Κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Βεβαίως, για τα "δικαιώματα και τα συμφέροντα των δημοτών που εν τέλει πλήττονται" όπως δηλώνει στα Δελτία Τύπου η Δημοτική Αρχή !

... για το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης
http://sergdh.blogspot.com/2011/02/blog-post_22.html

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB