spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Γιατί συμμετέχω
Γιατί συμμετέχω PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.02.11

anopotamon_logoΣυμμετέχω επειδή
Άνω ποταμών ιερών χωρούσι παγαί
Και δίκα και πάντα πάλιν στρέφεται
Ευριπίδη ``Μήδεια``(2ο χορικό ,στ .410)
Τα ιερά ποτάμια γυρίζουν Εκεί πάνω που πιάνονται .Ναι! Δικαιοσύνη!
Και τα πάντα άνω κάτω στράφηκαν.
Μετάφραση Π. Πρεβελάκη
Συμμετέχω επειδή
• ο πολιτισμός είναι ζωή, αφού από αυτήν εμπνέεται και όταν η ζωή είναι στα όρια και στο δρόμο, ο πολιτισμός πρέπει να την ακολουθεί χωρίς εκπτώσεις και με τόλμη.
• σε δύσκολους καιρούς ο πολιτισμός οφείλει να παίζει καίριο ρόλο στην διαμόρφωση της κοινωνικής συνείδησης ,να συνδέεται με τα προβλήματα και τις ανησυχίες της κοινωνίας, να προβληματίζει και να απελευθερώνει.
• προτάσσω την αξιοπρέπεια ,την συντροφικότητα ,την αλληλεγγύη και την φαντασία ενάντια στην μνημονιακή μιζέρια ,την ατομικότητα και την mainstream κουλτούρα .
• δεν με ενδιαφέρουν πια ''οι καλλιτέχνες μαϊντανοί'' των πολιτικών και κοσμικών δεξιώσεων, ούτε αυτοί που συμβάλλουν στον τηλεοπτικό πολιτισμό της μαζικής αποχαύνωσης.
• δεν με ενδιαφέρει η εμπορευματοποιημένη τέχνη αλλά η στήριξη και η συνεργασία με τους δημιουργούς που προβάλλουν την κοινωνική διάσταση και την ανατρεπτική δύναμη της τέχνης.
• δεν μου αρέσει η σιωπηλή ουδετερότητα ούτε η παθητική κατανάλωση καλλιτεχνικών προϊόντων. Προτιμώ να δρω και να παρεμβαίνω συλλογικά και να συνδημιουργώ πολιτιστικά.
• είναι εσωτερική μου ανάγκη να κάνω κάτι για μένα ,για μας και για την πόλη μας κινητοποιώντας γνώσεις , ταλέντα και δημιουργικότητα .
«Φυσάει κόντρα σε ολάκερη γη ,τ' άγρια πετούμενα δεν βρίσκουν πηγή ,δεν αντέχω της βολής τη σιγή» (Active Member)

Πολιτιστικό στέκι Ηλιούπολης «Άνω Ποταμών»

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB