spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Γιορτινό κλίμα στους δρόμους της Ηλιούπολης με Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από την Φιλαρμονική του Δήμου
Γιορτινό κλίμα στους δρόμους της Ηλιούπολης με Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από την Φιλαρμονική του Δήμου PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.12.10

kalanta_filarmonikisΗ Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηλιούπολης  «έντυσε» με το δικό της μελωδικό χρώμα τη μέρα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς , παιανίζοντας τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα και άλλα τραγούδια στους κεντρικούς δρόμους της Ηλιούπολης. Ο φακός του cityofilioupolis πέτυχε την Φιλαρμονική κοντά στην κεντρική πλατεία, έξω από το μαγαζί οπτικών του Αλέξανδρου Αμουργιανού. Στη φωτογραφία ο Αλέξανδρος Αμουργιανός με τον Αρχιμουσικό Νίκο Πολυχρονόπουλο ανταλλάσουν ευχές για τη Νέα Χρονιά.

Λίγα λόγια για την φιλαρμονική του Δήμου

 

Η Δημοτική Φιλαρμονική, με τη σημερινή μορφή της και δομή, ιδρύθηκε το 1995. Η οργάνωση και λειτουργία της βασίστηκε στην πρόταση του σημερινού Αρχιμουσικού της, Νίκου Πολυχρονόπουλου  για τη δημιουργία μίας φιλαρμονικής αποτελούμενης από μουσικούς της Ηλιούπολης, την εκπαίδευση των οποίων θα αναλάμβανε η ίδια η φιλαρμονική.

Μετά από συστηματική, επίμονη και επίπονη προσπάθεια, το σχέδιο απέδωσε καρπούς. Σήμερα, η Φιλαρμονική έχει σαράντα μουσικούς στο συμφωνικό της τμήμα, σχεδόν πενήντα που συμμετέχουν στις παρελάσεις και τις λιτανείες ενώ πλησιάζει τους εβδομήντα σε συνολική δύναμη.

Το διδακτικό της τμήμα - που είναι και το σημαντικότερο - αριθμεί εννέα διδασκάλους, με τέσσερις έως οκτώ μαθητές σε κάθε τάξη οργάνου. Η διδασκαλία έχει τη μορφή ιδιαίτερου μαθήματος (ατομική) ενώ τη διδασκαλία των θεωρητικών έχει αναλάβει ο Αρχιμουσικός

Η διδασκαλία, το όργανο, τα βιβλία και οι στολές αποτελούν προσφορά του Πολιτιστικού Κέντρου στη νεολαία της πόλης μας.

Από το 2004, ο Αρχιμουσικός παραχώρησε τη διεύθυνση του συμφωνικού τμήματος στον Κορυφαίο της Φιλαρμονικής, Φραγκίσκο Κοντορούση . Κάτω από τη διεύθυνση του και με τη συνεργασία του Αρχιμουσικού, η Φιλαρμονική προχώρησε πολύ πιο μακριά από ότι προέβλεπε ο αρχικός της σχεδιασμός.

Έχει σήμερα στο ενεργητικό της εκτελέσεις σημαντικών έργων από την παγκόσμια μουσική φιλολογία, που της δίνουν μια πολύ καλή θέση ανάμεσα στις Ελληνικές Φιλαρμονικές αλλά και πρώτες εκτελέσεις έργων (Rossini, Tchaikovsky, Θεοδωράκη).

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ηλιούπολης δέχεται ως μέλη της παιδιά από 7 ετών και άνω.
Διδασκαλία: Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα στο 5ο Λύκειο Ηλιούπολης
Πρόβες:
Οι πρόβες πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, από τις 20.00 έως τις 22.00, στο 5ο Λύκειο Ηλιούπολης.

http://www.facebook.com/pages/PHILOI-PHILARMONIKES-ELIOUPOLES/128393397171827

Τελευταία ανανέωση ( 31.12.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB