spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow 14η συνάντηση χορωδιών
14η συνάντηση χορωδιών PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.05.10
Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης και η Δημοτική Χορωδία διοργανώνουν την Παρασκευή, 28 Μαΐου και το Σάββατο, 29 Μαΐου 2010, στις 20:30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο του Άλσους "Δ. Κιντής",  τη 14η Συνάντηση Χορωδιών, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα από χορωδιακά τραγούδια.
Η συνάντηση αυτή, που έχει αναδειχθεί πλέον σε θεσμό για την πόλη μας, μας αποκαλύπτει, κάθε χρόνο,  την ομορφιά και τη δύναμη της επικοινωνίας, που αναπτύσσεται - σε ανθρώπινο και καλλιτεχνικό επίπεδο - ανάμεσα σε ευαισθητοποιημένους πολίτες και ευρύτερα σε πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας. 
Την Παρασκευή, 28
Μαΐου συμμετέχουν η Δημοτική Χορωδία Ηλιούπολης  & οι Χορωδίες Β’ & Γ’ Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ηλιούπολης
Το Σάββατο, 29 Μαΐου συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία Πνευματικού & Πολιτιστικού Κέντρυ Δήμου Γλυφάδας  , η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους "Τελέσιλλα" , η Χορωδία του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Σαλαμίνας «Ο Απόλλων» , η Δημοτική Χορωδία   &  το Νέο Φωνητικό Σύνολο Ηλιούπολης

 

Το 1995, ο Δήμος Ηλιούπολης, στοχεύοντας στην ανάδειξη του ποιοτικού χορωδιακού τραγουδιού, ίδρυσε τη Δημοτική Χορωδία της Ηλιούπολης, ένα πολυφωνικό σχήμα, που ήδη λειτουργούσε, με ιδιωτική πρωτοβουλία και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, από το 1991.

Σήμερα είναι μια 50μελής τετράφωνη χορωδία, με πλούσιο ρεπερτόριο, που της δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται σε προσκλήσεις άλλων χορωδιών και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις τους.


Η Δημοτική Χορωδία Ηλιούπολης έχει δώσει σειρά συναυλιών στην Ηλιούπολη, σε άλλους Δήμους της Αττικής αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Λευκάδα, Ξάνθη, Αταλάντη, Αγχίαλο Βόλου, Κιλκίς κ.α.). Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς συναντήσεις χορωδιών και έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.


Με στόχο τη γόνιμη επικοινωνία με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ευαισθησίες, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης οργανώνει κάθε χρόνο την Συνάντηση Χορωδιών, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μας. Από το 2002 τη διεύθυνση της Χορωδίας έχει αναλάβει η Βαρβάρα Κουτίβα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


1. Στην αρχή των τραγουδιών                
Ν. Ξυδάκη

                                                                        Επεξεργασία: Β. Κουτίβα

 

2. Του μικρού βοριά Μ. Θεοδωράκη - Οδ. Ελύτη

                                                                        Επεξεργασία: Β. Κουτίβα

 

3. Andra mu pai                                           F. Corliano

                                                                        Επεξεργασία: Β. Κουτίβα

 

4. Οδός ονείρων Μ. Χατζιδάκι

                                                                        Επεξεργασία: Β. Κουτίβα

 

5. Το φεγγάρι είναι κόκκινο  Μ. Χατζιδάκι

 

6. Ας ερχόσουν για λίγο Μ. Σουγιούλ, Μ. Τραϊφόρου

                                                                        Επεξεργασία: Δ. Αποστολάτου

 

Πιάνο: Θεοδώρα Μουρμούρη

Όμποε: Γιώργος Πανουσάκης

Μαέστρος: Βαρβάρα Κουτίβα

 

Η Χορωδία του Β’  Παραρτήματος δημιουργήθηκε το 2001, με δάσκαλο τον Αλέξανδρο Ζέρβα και είναι τετράφωνη.


Από το 2001 δίνει κάθε χρόνο το παρόν σε δύο έως τρεις διοργανώσεις κυρίως όμορων Κ.Α.Π.Η. ή συμμετέχει σε φεστιβάλ που διοργανώνουν Κ.Α.Π.Η. της επαρχίας, όπως οι πολιτιστικές συναντήσεις του Κ.Α.Π.Η. Ροδίων, το Φεστιβάλ της Νάουσας, κ.λπ.


Το 2009 συμμετείχε στον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της ΧΟΝ και απέσπασε το Α΄ Βραβείο.

Η Χορωδία του Γ΄ Παραρτήματος δημιουργήθηκε το 2006, με δάσκαλο πάλι τον Αλέξανδρο Ζέρβα και είναι τρίφωνη.


Έχει εμφανιστεί σε διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου ενώ το 2010 συμμετείχε στον 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της ΧΟΝ, όπου  απέσπασε το Α’  Βραβείο.


Στη φετινή Συνάντηση Χορωδιών της πόλης μας και στο πλαίσιο της συνεργασίας των Παραρτημάτων του Κ.Α.Π.Η., θα συμμετέχουν από κοινού. Η παρουσία και των δυο χορωδιών σε όλες τις διοργανώσεις, σκοπό είχαν και έχουν τη διάχυση των προγραμμάτων του Κ.Α.Π.Η. στην ευρύτερη κοινότητα, όπου με την παρουσία τους δηλώνουν αυτό που στην ουσία είναι ο σκοπός του Κ.Α.Π.Η., δηλαδή η όσο το δυνατό περισσότερη ενεργή παραμονή των ηλικιωμένων στην κοινότητα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


1.
Dona nobis pacem                                Anonymous

 

2. Κοντά στο ποτάμι                                  Pierre Ataingnant

 

3. Γύρνα φτερωτή του μύλου                   Μ. Χατζιδάκι

                                                                        Επεξεργασία: Αλ. Ζέρβα

 

4. Θαλασσάκι Παραδοσιακό

 

5. Που πέταξε το αγόρι μου                      Μ. Θεοδωράκη

                                                                        Επεξεργασία: Αλ. Ζέρβα

 

6. Στο παραθύρι στεκόσουν                    Μ. Θεοδωράκη

                                                                        Επεξεργασία: Αλ. Ζέρβα


Μαέστρος: Αλέξανδρος Ζέρβας

 

Η Μικτή Χορωδία του Π.Π.Κ. Δήμου Γλυφάδας δημιουργήθηκε το 1989, με μαέστρο  τον Γιάγκο Χαρτοφύλακα,  επί δημαρχίας Ανδρέα Σούφη. Το 1997 εντάσσεται στο νεοϊδρυθέν Π.Π.Κ, με μαέστρο τον Γιώργο Παππά, ως δίφωνη γυναικεία. Τον Οκτώβρη του 2004, τη διεύθυνσή της αναλαμβάνει ο μαέστρος και καθηγητής ανωτέρων θεωρητικών Νίκος Καμπιώτης, που την μετατρέπει σε τετράφωνη μικτή.
Έχει λάβει μέρος σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ αποκομίζοντας άριστες κριτικές.
Απαρτίζεται από 50 περίπου ενήλικες άντρες και γυναίκες, ερασιτέχνες χορωδούς, που η αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι, τους ωθεί σε κάθε συνάντηση να καταθέτουν τη δική τους μουσική πρόταση. Το ρεπερτόριό της είναι ποικίλο και αντλείται από όλες τις περιόδους της χορωδιακής μουσικής. Συνοδεύεται από πιάνο και ενίοτε από μικρή ορχήστρα νυκτών εγχόρδων. Σκοπός της Χορωδίας είναι η διάδοση του χορωδιακού τραγουδιού, μέσα από την όμορφη και δημιουργική ενασχόληση των μελών της.
Έχει διοργανώσει τέσσερις Χορωδιακές Συναντήσεις, οι οποίες έχουν γίνει θεσμός για το Δήμο Γλυφάδας, και στις οποίες συμμετέχουν χορωδίες υψηλού επιπέδου από όλη την Ελλάδα.

Πρόγραμμα

1. Γλυκιά παρθένα                  Διον. Κατσίγιαλου – Δ. Πελεκάση
Επεξεργασία: Ν. Καμπιώτη

2. Scarborough fair                Παραδοσιακό Βρετανίας 16ου αιώνα
Εναρμόνιση: Ν. Καμπιώτη

3. Όμορφη πόλη                     Μ. Θεοδωράκη
Εναρμόνιση: Ν. Καμπιώτη

4. Everybody sing freedom   Νέγρικο Spiritual

5. Κάποιος γιορτάζει               Γ. Αργύρη – Λ. Παππά
Εναρμόνιση: Ν. Καμπιώτης

 

Πιάνο: Κατερίνα Μεγάλου
Μαντολίνα: Νίκος Μπογέας, Μαρία Χυτήρη και Χρύσα Μπερτσάτου
Κιθάρα: Γιώργος Αβούρης

Μαέστρος: Νίκος Καμπιώτης

 Η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους «Τελέσιλλα» - μέλος της ΕΧΕ – ιδρύθηκε το 2006, με σκοπό την ανάπτυξη και προβολή της χορωδιακής μουσικής τόσο στο Δήμο Άργους όσο και στην ευρύτερη περιοχή των όμορων Δήμων της Αργολίδας αλλά και της πατρίδας μας γενικότερα.
Τα τρία τμήματα της χορωδίας απαρτίζονται από ερασιτέχνες χορωδούς, που αγαπούν το τραγούδι:
Α) Εκκλησιαστική με 25 μέλη. Ψάλλει τη Θεία Λειτουργία σε μουσική Πολυκράτη και Σακελλαρίδη.
Β) Αναπολώντας – Καντάδες. Τραγουδά για τις Απόκριες στα σοκάκια του Άργους, του Ναυπλίου, κ.λπ.
Γ) Μικτή με 45 μέλη. Έχει εμφανιστεί στις χριστουγεννιάτικες και αποκριάτικες εκδηλώσεις των διαμερισμάτων και του Δήμου Άργους, σε εκδηλώσεις των Δήμων και των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας. Τραγούδησε στα Παλαιολόγεια του Δήμου Σπάρτης το έργο του Σταμάτη Σπανουδάκη «Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς». Έλαβε μέρος στις συναντήσεις χορωδιών Αργολίδας, Αιγίου, Σκιάθου, Λευκάδας, Μουδανιών, Μεσολογγίου και σε πολλούς άλλους Δήμους της Αττικής.
Όλα τα τμήματα της χορωδίας διευθύνονται από τον Ιωάννη Κόντη, μέλος της ΠΕΔΙΧΟ, που μαζί με παλιούς και νέους χορωδούς συνεχίζουν τη μακρόχρονη αυτή προσπάθεια. Κάθε χρόνο ο Σύλλογος διοργανώνει διήμερες χορωδιακές συναντήσεις, τιμώντας αξιόλογους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, όπως Τερψιχόρη, Παπαστεφάνου, Ηλία Ανδριόπουλο, Χρήστο Λεοντή κ.ά..

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Αλληλούια                                                Β. Μακρίδη – Λ. Παπαδόπουλου
Επεξεργασία: Β. Μακρίδη

2. Η μπαλάντα του Ανδρέα                      Μ. Θεοδωράκη – Κ. Βάρναλη
Επεξεργασία: Γιάννη Μακρή

3. Πού να χωρέσει τ’ όνειρο;                  Χρ. Λεοντή – Μ. Παπανικολάου
Από τον κύκλο τραγουδιών 
«Ανάσταση ονείρων», 1966

4. Ξενιτεμένο μου πουλί                           Χρ. Λεοντή 
Παραδοσιακό της Θράκης

5. Τον Αύγουστο που μου χρωστάς      Μ. Τόκα – Φ. Γράψα
Επεξεργασία: Δ. Αποστολάτου

6. Το Άργος                                                  Β. Μακρίδη – Αθ. Φραγκούλη
Επεξεργασία: Β. Μακρίδη

Σόλο: Γεωργία Κατσώνα
Πιάνο: Άλμα Μητροσύλη
Φυσαρμόνικα: Ιωάννης Καρβέλας

Μαέστρος: Ιωάννης Κόντης

 Η Χορωδία «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» ιδρύθηκε το 1979. Στην τριαντάχρονη πορεία της έχει πραγματοποιήσει 160 περίπου εμφανίσεις σε χορωδιακές συναντήσεις και φεστιβάλ, που κατά καιρούς έχουν διοργανώσει η Νομαρχία Πειραιά και η Ένωση Χορωδιών Ελλάδος στην Αθήνα.


Έχει δώσει συναυλίες στη Σαλαμίνα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στη Φιλολογική Στέγη Πειραιά, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στην Αθήνα, στο 16ο Πανελλήνιο (6ο Διαβαλκανικό) χορωδιακό φεστιβάλ στο Άργος Ορεστικό, στο Λιτόχωρο κ.ά. Στο 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών που διοργάνωσαν στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά η Χ.Ο.Ν. (Χορωδία και Ορχήστρα Νέων), ο όμιλος
UNESCO Πειραιά, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Δήμος Π. Φαλήρου, απέσπασε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία των μικτών χορωδιών. Στη Σαλαμίνα έχει διοργανώσει δέκα χορωδιακά φεστιβάλ και πολλές χορωδιακές συναντήσεις. Τραγούδησε στη Σαλαμίνα με το συγκρότημα έντεχνης λαϊκής μουσικής «Έμμελον» του μαέστρου Λευτέρη Μαυρομάτη σε συναυλίες αφιερωμένες στον Μάνο Λοΐζο και τον Οδυσσέα Ελύτη, καθώς και με το μουσικό συγκρότημα δημοτικής μουσικής του Παναγιώτη Λάλεζα, σε εκδήλωση αφιερωμένη στον αείμνηστο Σαλαμίνιο τραγουδιστή, Γιώργο Παπασιδέρη.


Συμμετείχε στα «Γραμπούσεια 2007» και τραγούδησε στο Καστέλλι Κισσάμου Χανίων την «Ωδή στη Μάχη της Κρήτης» και στον τοπικό σύλλογο «Τελέσιλλα», σε συναυλία αφιερωμένη στο μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο. Τον Αύγουστο 2009 διοργάνωσε συναυλία με το Μουσικό Συγκρότημα «Σεμέλη» του. Ανδρέα Τσεκούρα, στη Σαλαμίνα, με θέμα «Η γιορτή της Σμύρνης».


Το ρεπερτόριο της χορωδίας ποικίλει και περιλαμβάνει  έργα όλων σχεδόν των ειδών της μουσικής.

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


1. Όμορφη πόλη
Μ. Θεοδωράκη – Γ. Θεοδωράκη

 

2. Είπα να σου στείλω                   Ηλ. Ανδριόπουλου – Μιχ. Μπουρμπούλη

                                                            Εναρμόνιση: Ευαγγελία Λαμπάρα

                                                            Διασκευή για πιάνο: Σταυρούλα Μάθεση

 

3. Δεν ήταν νησί                             Μ. Χατζιδάκι – Ν. Καζαντζάκη

                                                            Εναρμόνιση: Ευαγγελία Λαμπάρα

                                                            Διασκευή για πιάνο: Σταυρούλα Μάθεση

 

4. Ήταν μια φορά                           Στ. Ξαρχάκου – Κώστα Φέρη

                                                            Επεξεργασία: Ευαγγελία Λαμπάρα

 

5. Κυρ Κωστάκη                             Λαϊκό Μ. Ασίας

                                                            Εναρμόνιση: Βασ. Πετρόχειλου

                                                            Διασκευή για πιάνο: Σταυρούλα Μάθεση

 

6. Μέσα στα μαύρα σου μαλλιά   Μ. Θεοδωράκη – Α. Δασκαλόπουλου

 



Πιάνο: Σταυρούλα Μάθεση

Μαέστρος: Ευαγγελία Λαμπάρα

 

Το 1995, ο Δήμος Ηλιούπολης, στοχεύοντας στην ανάδειξη του ποιοτικού χορωδιακού τραγουδιού, ίδρυσε τη Δημοτική Χορωδία της Ηλιούπολης, ένα πολυφωνικό σχήμα, που ήδη λειτουργούσε, με ιδιωτική πρωτοβουλία και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, από το 1991.

Σήμερα είναι μια 40μελής τετράφωνη χορωδία, με πλούσιο ρεπερτόριο, που της δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται σε προσκλήσεις άλλων χορωδιών και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις τους.


Η Δημοτική Χορωδία Ηλιούπολης έχει δώσει σειρά συναυλιών στην Ηλιούπολη, σε άλλους Δήμους της Αττικής αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Λευκάδα, Ξάνθη, Αταλάντη, Αγχίαλο Βόλου, Κιλκίς κ.α.). Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς συναντήσεις χορωδιών και έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.


Με στόχο τη γόνιμη επικοινωνία με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ευαισθησίες, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης οργανώνει κάθε χρόνο την Συνάντηση Χορωδιών, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μας. Από το 2002 τη διεύθυνση της Χορωδίας έχει αναλάβει η Βαρβάρα Κουτίβα.

 

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 


1. Φέρτε τη θάλασσα
Χρ. Λεοντή – Ν. Βρεττάκου

                                                                        Επεξεργασία: Β. Κουτίβα

2. Μυρτιά                                                       Μ. Θεοδωράκη

                                                                        Επεξεργασία: Γ. Σιωρά

 

3. Του Αϊ Γιώργη (Ederlzi)                         G. Bregovic – Λ. Νικολακοπούλου

                                                                        Επεξεργασία: Β. Κουτίβα

                                                                       

4. Εφτά τραγούδια θα σου πω                Μ. Χατζιδάκι – Μ. Κακογιάννη

                                                                        Επεξεργασία: Β. Κουτίβα

 

5. Αν θυμηθείς το όνειρό μου                  Μ. Θοδωράκη – Ν. Γκάτσου

                                                                        Επεξεργασία: Β. Κουτίβα

 

 



Πιάνο: Θεοδώρα Μουρμούρη

Όμποε: Γιώργος Πανουσάκης

Μαέστρος: Βαρβάρα Κουτίβα

 

Το Nέο Φωνητικό Σύνολο λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή από το 2003 και αριθμεί 16  μέλη. Αποτελείται από φοιτητές και επαγγελματίες και είναι ένα τετράφωνο χορωδιακό σχήμα. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε εκδηλώσεις του Δήμου μας, αλλά τα μέλη του συχνά συνοδεύουν τη Δημοτική Χορωδία Ηλιούπολης στις εμφανίσεις της σε άλλους Δήμους της Ελλάδας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


1. Να μ΄αγαπάς
(Gente que si)                  C.Libedinsky, Λ. Νικολακοπούλου

                                                                        Διασκευή: Τρίφωνο

                                                                        Επεξεργασία: Β. Κουτίβα

2. Because                                                   Beatles

                                                                        Επεξεργασία: Β. Κουτίβα

 

3. Λιανοτράγουδα                                       Μ. Χατζιδάκι

                                                                        Επεξεργασία: Β. Κουτίβα

 

 

4. Σπασμένο καράβι                                  Γ. Σπανού – Γ. Σκαρίμπα

                                                                        Επεξεργασία: Β. Κουτίβα

 

 


Πιάνο: Θεοδώρα Μουρμούρη

Όμποε: Γιώργος Πανουσάκης

Μαέστρος: Βαρβάρα Κουτίβα

 

 

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB