spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Έκθεση Ζωγραφικής "Αέναον Εστί" ,Γιώργος Λένης
Έκθεση Ζωγραφικής "Αέναον Εστί" ,Γιώργος Λένης PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.05.10

lenis_1

Από 17/5 μέχρι 30/5

"Le Café de l'Art", πλατεία Μεσολογγίου 6, Παγκράτι, 2107255998

O ζωγράφος Γιώργος Λένης δραστηριοποιείται στο χαρακτηριστικό χώρο της τέχνης με άξονα το μετασχηματισμό του θέματος σε ξέφωτο ψυχής.
Η μεταβατική χρήση του παστέλ, σε καθαρή αλλά και ποιοτική έκφραση βιωμένη από τον καλλιτέχνη, απεικονίζεται με διαπεραστικότητα συμβολική όπου τα θέματα αγκαλιάζουν τον κόσμο.
Η δυναμική στο κάρβουνο με την εναλλακτική προσέγγιση άσπρο-μαύρο, οδηγεί την εικόνα πέρα από κανόνες που καταργούν το πρέπει και αξιώνουν το θέλω. Η αισθητική χρωματολογική δύναμη στην δημιουργία της ελαιογραφίας με ολοκληρωμένες φόρμες ευαισθητοποιεί και διαγράφει την αποκλειστική ταυτότητα των έργων. Οι αναλογίες στο ζωγραφικό του χώρο καθορίζονται με φόντο την ποσότητα του φωτός στην κυριαρχία της οπτικής αίσθησης.

Έργα του καλλιτέχνη ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και δημοτικούς χώρους.
Ο Γιώργος Λένης είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο, στην θέση του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης και μέλος στον Όμιλο Unesco Νομού Πειραιά και Νήσων.
Επίσης υπήρξε για αρκετά χρόνια μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης Αττικής.
Τελευταία ανανέωση ( 21.05.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB