spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Επιστολή των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμονων13ου & 22ου Δημοτικών Σχολείων που αφορά το νέο νομοσχέδιο
Επιστολή των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμονων13ου & 22ου Δημοτικών Σχολείων που αφορά το νέο νομοσχέδιο PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.05.10

Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμονων13ου &  22ου Δημοτικών Σχολείων Ηλιούπολης

Προς: Υπουργό Παιδείας

Κοιν:1. Ένωση Γονεων Ηλιούπολης
2.ΜΜΕ Ηλιούπολης
3. Σύλλογος Διδασκόντων Ηλιουπ.
4. Δήμος Ηλούπολης
5. 7ο Γραφείο Π.Ε Ηλιούπολης

Με θλίψη διαβάζουμε στο τύπο πως με το νέο νομοσχέδιο που έχετε σκοπό να καταθέσετε προς ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων υπάρχει άρθρο το οποίο αφορά την αύξηση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τάξη και ταυτόχρονα μείωση των εκπαιδευτικών.
Μια τέτοια ενέργεια αποτελεί εκ μέρους της πολιτείας την απόλυτη αδικία εις βάρος των παιδιών μας που αντί να μπαίνουν σε μια τάξη για μάθημα θα συναθροίζονται σε μια χωματερή μονό και μονό για να μη μένουν στο σπίτι τους χωρίς καμιά πιθανότητα να μορφωθούν .
Η αποθήκη μαθητών αποτελεί εγκληματικό πισωγύρισμα σε βάρος της παιδείας της ιστορίας και της κουλτούρας  του λαού μας
Οι σύλλογοί μας από την μέρα που ανέλαβαν εδώ κ τέσσερα χρονιά έχουν να επιδείξουν έργο το οποίο έχει γίνει δεκτό με μεγάλη εκτίμηση από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας .   Η προσφορά μας με τα χρήματα των γονέων έχει ξεπεράσει το ποσό των 15.000,00 ¤, αποσκοπώντας να κάνει το χώρο που μεγαλώνουν κ΄ εκπαιδεύονται τα παιδιά μας πολύ καλύτερο από ότι ήταν πριν ( βάψιμο του σχολείου, κλιματιστικά , κουρτίνες , πίνακες χωρίς κιμωλίες κλπ) φαίνεται όμως πως η πολιτεία όλες αυτές τις προσπάθειές μας τις λοιδορεί  κ΄ τις θεωρεί ατελέσφορες .

Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια απαξίωση των προσπαθειών μας κ΄ πολύ περισσότερο την απαξίωση των παιδιών μας που δυστυχώς δεν έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια .
Η αντίδραση μας σε περίπτωση που περάσει αυτό το νομοσχέδιο δεν θα είναι ήπια, θα μας βρείτε κάθετα αντίθετους .
Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει ανάγκη από Υπουργό Παιδείας κ΄ όχι Υπουργό των Οικονομικών να κάνει περικοπές .
Το μέλλον της πατρίδας μας, η σωτηρία της (όπως αναφέρει κ΄ ο Πρωθυπουργός) είναι η νέα γενιά με γνώσεις κ΄ όχι το ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό .
Δεν είμαστε στην δεκαετία του 50 κ΄ του 60 που στοιβάζονταν οι μαθητές ο ένας πάνω στον άλλο .
Για το καλό της πατρίδας που το μέλλον της που δεν είναι άλλο από τα παιδιά μας σας καλούμε να πάρετε πίσω αυτό το νομοσχέδιο .  Δεν θα σώσετε  την πατρίδα με την μείωση των θέσεων των εκπαιδευτικών κ΄ την αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, αντίθετα θα είστε αυτή που έβαλε την ταφόπλακα της .

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΓΟΝΕΩΝ κ΄ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
13 κ΄ 22 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB