spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ arrow Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής
Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.04.10
tedkna_9_4Στη δυναμική αντίδραση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) για την υπεράσπιση των εργαζομένων, των πολιτών και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχε ο Δήμος Ηλιούπολης.
Ο Δήμος συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ παράλληλα αντιπροσωπεία που αποτελείτο από τον Δήμαρχο Γιάννη Αναγνώστου, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιαννόπουλο Παρασκευά, τους Δημοτικούς Συμβούλους Γαβριήλ Αραμπατζή, Παναγιώτη Καρανδρέα και Γλυκού Φωτεινιά και εργαζόμενους του Δήμου, έδωσε το «παρών» στην πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Κλαθμώνος, προς το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου εκπρόσωποι της ΤΕΔΚΝΑ κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση.

Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής αντιδρά στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περικοπές των θεσμοθετημένων πόρων προς τους ΟΤΑ, σε συνενώσεις χωρίς να λάβει υπόψη τη γνώμη των θεσμοθετημένων οργάνων και των τοπικών κοινωνιών, καθώς και στην παραχώρηση νέων αρμοδιοτήτων, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει δέσμευση για τους πόρους που θα τις συνοδεύουν.
Όπως είναι γνωστό, η απόφαση για τη δυναμική κινητοποίηση είχε ληφθεί στο Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ, μετά από πρόταση του Πρόεδρου της ΤΕΔΚΝΑ, Δημάρχου Αιγάλεω κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, προκειμένου η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν η πλειονότητα των δημάρχων και κοινοταρχών της Αττικής (πάνω από 70 σε σύνολο 122) και αντιπροσωπείες των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Καβάλας, Δράμας, Φλώρινας, Μεσσηνίας, Τρικάλων, Θεσπρωτίας και Ξάνθης.
Επίσης, δήλωση συμπαράστασης εξέφρασαν άλλες 20 ΤΕΔΚ από όλη τη χώρα.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB