spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Εγκύκλιοι Αποφάσεις Υπουργείων arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΕΚΑ- Αναστολή για ένα ακόμη έτος της έκδοσης οικοδομικών αδειών για τον Υμηττό
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΕΚΑ- Αναστολή για ένα ακόμη έτος της έκδοσης οικοδομικών αδειών για τον Υμηττό PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.02.10
Σε ένα αυστηρό καθεστώς προστασίας του σημαντικού ορεινού όγκου και σπάνιου δασικού οικοσυστήματος του Υμηττού στοχεύει η αναστολή -για ένα ακόμη έτος- της έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή του, σύμφωνα με απόφαση, την οποία θα υπογράψει τις αμέσως επόμενες ημέρες η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.
       Η αναστολή αυτή ισχύει για την περιοχή ισχύος του Προεδρικού Διατάγματος «Περί καθορισμού ζωνών ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού» (ΦΕΚ 544/Δ/31.8/20.10.1978). Η παράταση θα ισχύσει για ένα έτος, έως τις 19 Φεβρουαρίου 2011, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία τροποποίησης του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος.
      Το νέο Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος Μαρτίου 2010. Την επεξεργασία του έχει αναλάβει, σε άμεση προτεραιότητα, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας, λαμβάνοντας υπόψη και τα σχόλια που κατατέθηκαν κατά τη φάση επεξεργασίας του προηγούμενου σχεδίου διατάγματος, το οποίο έχει ήδη αποσυρθεί.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB