spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ arrow Συνεχίζεται το συνέδριο της ΕΝΑΕ
Συνεχίζεται το συνέδριο της ΕΝΑΕ PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.02.10

Με τις τοποθετήσεις των νομαρχών στο σχέδιο "Καλλικράτης", συνεχίστηκαν οι εργασίες του 14ου τακτικού συνεδρίου της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ).

"Δεσμευτήκαμε ότι θα προχωρήσουμε στη διοικητική μεταρρύθμιση και θα είμαστε συνεπείς στις προεκλογικές μας υποσχέσεις", είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ντόλιος, από το βήμα του συνεδρίου και συμπλήρωσε ότι το εγχείρημα θα υλοποιηθεί τώρα, χωρίς καθυστερήσεις και χρονοτριβές, αφού "τώρα είναι η ευκαιρία για τη χώρα".

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι η νησιωτικότητα θα πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα στο νέο σχεδιασμό και για το λόγο αυτό πρότεινε τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, που θα απαρτίζεται από τους εκπροσώπους των υπουργείων και θα γνωμοδοτεί, θα σχεδιάζει αλλά και θα υλοποιεί πολιτικές, υπέρ των νησιών.

Ο κ. Μαχαιρίδης πρότεινε επίσης τη σύσταση ειδικού ταμείου νησιωτικών περιοχών, καθώς και μία μόνιμη επιτροπή νήσων στο εθνικό κοινοβούλιο.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB