spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Ηλιούπολη arrow Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δημήτρη Κιντή
Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δημήτρη Κιντή PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.12.09
kintisΕκδήλωση τιμής στη μνήμη του π. Δημάρχου Δημήτρη Κιντή πραγματοποίησε χθες Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Ηλιούπολης, με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στο Δημοτικό Άλσος που φέρει το όνομά του.
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε έναν άνθρωπο της Αυτοδιοίκησης, έναν άνθρωπο της Αριστεράς, έναν καταξιωμένο επιστήμονα, έναν άνθρωπο που, ολόκληρη τη ζωή του την αφιέρωσε στην προσφορά προς τους συμπολίτες του», τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Αναγνώστου, ο οποίος ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην τεράστια προσφορά του Δημήτρη Κιντή στην πόλη που τόσο αγάπησε.

«Σκεφθείτε αν ο Δήμαρχος Κιντής, δεν είχε ξεκινήσει την τιτάνια προσπάθεια για την καταγραφή και τη διαφύλαξη της Δημόσιας Περιουσίας, πόσα πράγματα θα έλειπαν σήμερα από την Ηλιούπολη. Χώροι πρασίνου και παιδικές χαρές, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης, το ΙΚΑ, ο δημοτικός κινηματογράφος, σχολεία και αθλητικοί χώροι. Όλα αυτά, που κατασκευάστηκαν πάνω σε οικόπεδα που ανήκουν στο λαό της Ηλιούπολης, σήμερα δεν θα υπήρχαν. Την προσπάθεια αυτή στήριξαν σθεναρά και οι πολίτες της Ηλιούπολης, αφού ο Δημήτρης Κιντής είχε το χάρισμα να εμπνέει και να κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της πόλης. Στη μνήμη όλων και τη δική μου, σαν νέος τότε Δημοτικός Σύμβουλος, έχουν χαραχθεί οι τεράστιες συγκεντρώσεις που ο Δήμαρχος Κιντής συγκαλούσε, για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί εκείνο που μας ανήκε. Σαν να’ ναι σήμερα θυμάμαι τις φλογερές ομιλίες του, τα ακλόνητα επιχειρήματά του, το χάρισμα που είχε να συνεπαίρνει με το λόγο του».

Και συνέχισε ο κ. Αναγνώστου: «Εμείς, υποχρεωμένοι στους πολίτες και τιμώντας τη μνήμη του, συνεχίζουμε στα δικά του βήματα. Με τη βοήθεια  στενών του συνεργατών καταφέραμε να βρίσκονται σήμερα οι κληρονόμοι Νάστου κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις. Βασισμένοι  στο δικό του σχέδιο, συντάξαμε  την πρόταση για την αξιοποίηση όλων των δημόσιων κτημάτων και διεκδικούμε  από το Κράτος  την παραχώρησή τους - στο σύνολό τους - στο Δήμο Ηλιούπολης». 

Η Δημοτική Αρχή σήμερα, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, έρχεται να καλύψει μια μεγάλη παράλειψη, και τιμά τη μνήμη του Δημάρχου Δημήτρη Κιντή, με το στήσιμο της προτομής του. 

«Δήμαρχε Δημήτρη  Κιντή,

Σήμερα, μπροστά  στην οικογένεια και τους φίλους σου, σου υπόσχομαι πως την Απόφαση της παραχώρησης όλων των δημοσίων κτημάτων στο Δήμο της Ηλιούπολης, που ελπίζω πως σύντομα να έχουμε, θα την καταθέσουμε σαν στέφανο τιμής στην προτομή σου.

Για να' χεις κοντά σου την τρανή απόδειξη πως όλα αυτά για τα οποία αγωνίστηκες έγιναν πράξη», κατέληξε ο κ. Αναγνώστου. 

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ενότητας Λευτέρης Μακρυκώστας, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην αποφασιστική στάση που κράτησε ο Δημήτρης Κιντής απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα των ολίγων , υπερασπιζόμενος το δικαίωμα σε μια ανθρώπινη ζωή της πλειοψηφίας των κατοίκων της Ηλιούπολης.

Για τον τ. Δήμαρχο μίλησαν επίσης η παλιά Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης του Δημήτρη Κιντή, Γαβριέλλα Χαμογεωργάκη, καθώς και ο

Νίκος Καραβέλος, Δικηγόρος - Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Ηλιούπολης και π. Δημοτικός Σύμβουλος, που τόνισε: «Δημήτρης Κιντής: Ο άνθρωπος. Ο πολιτικός - μαχητής. Ο ασυμβίβαστος. Ο ανιδιοτελής. Ο αγωνιστής Δήμαρχος. Ο διαπρεπής δικηγόρος. Ο βαθιά φιλοσοφημένος πολίτης. Ο λάτρης της λογοτεχνίας. Ο προοδευτικός. Ο βαθύς αναλυτής των εξελίξεων και γνώστης της ιστορίας. Ο Δήμαρχος που σφυρηλάτησε, θεωρητικά και στην πράξη, τον άρρηκτο δεσμό ανάμεσα στο λαό και την ηγεσία του, μέσα από τον διάλογο και τον καθημερινό αγώνα για τα συμφέροντα του ίδιου του λαού. Η φήμη του ξεπέρασε τα όρια της πόλης και απλώθηκε πανελλαδικά».

Τέλος, ο δημοσιογράφος Περικλής Καπετανόπουλος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την καθοριστική συμβολή του τ. Δημάρχου στο θέμα της Δημόσιας Περιουσίας, «διότι με το σθένος και τη δράση του, σφράγισε ανεξίτηλα το μέλλον της Ηλιούπολης για τις επόμενες δεκαετίες».

Τελευταία ανανέωση ( 29.12.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB