spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Τροποποίηση Εορτασμού Γενεθλίων Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου
Τροποποίηση Εορτασμού Γενεθλίων Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.12.09

Αγαπητά μέλη, συμπατριώτες και φίλοι του Συλλόγου,
Θέλουμε να σας ευχηθούμε ολόψυχα καλό μήνα σε όλους, χαρούμενες γιορτές και το νέο έτος που πλησιάζει να φέρει πάνω απ' όλα υγεία και χαρά.
ΑΠΩΛΕΙΑ
Σύλλογος Μεσοτοπιτών έχασε έναν ιδιαίτερα δραστήριο μέλος του και μέλος του διοικητικού μας Συμβουλίου τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου από ανακοπή καρδιάς. Ο αγαπητός μας Μιχάλης Καταχανάς του Νικολάου έφυγε πολύ πρόωρα και ξαφνικά σε ηλικία 51 ετών βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του και το Σύλλογο στον οποίο είχε «δοθεί» ολοκληρωτικά με ανιδιοτέλεια και πάθος.

Ο Μιχάλης ήταν από τους ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό, χωρίς παρωπίδες και καταναγκαστικές συνήθειες λειτουργίας. Ήταν από αυτούς που αβίαστα ονομάζουμε συλλογικούς καθώς το κυρίαρχο σε εκείνον ήταν το σύνολο της συλλογικής δράσης και προσπαθούσε με όποιον τρόπο μπορούσε να βοηθήσει στην επίτευξη της, μη ξεχωρίζοντας τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σε καλές και κακές, σε αρεστές και βαρετές, σε δουλειές κύρους ή «αγγαρείας». Ήταν ένας «εργάτης» του Συλλόγου είτε έχοντας «γαλόνια» είτε όχι.
Αυτοί οι άνθρωποι λείπουν από την κοινωνία και ο Μιχάλης θα μας λείψει πολύ και ως παρουσία και ως παράδειγμα.
Τα μέλη του Δ.Σ και πλήθος συγγενών και χωριανών τον αποχαιρετίσαμε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Εκφράζουμε τα βαθύτατά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ειδικότερα στη γυναίκα του Κυριακή και στους δυο του γιους Νίκο και Μιχάλη.  

        ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 Ο σύλλογος τροποποιεί το πρόγραμμα των εορταστικών του εκδηλώσεων και ματαιώνει τον χορό γενεθλίων που ήταν προγραμματισμένος για τις 19 Δεκεμβρίου. Την ίδια ημερομηνία μεταφέρονται όλες οι παρουσιάσεις που θα πραγματοποιούνταν στις 12 του μηνός.    

 Εκδηλώσεις Εορτασμού Γενεθλίων του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» (έτος ιδρύσεως 1975)

  Σάββατο 12 Δεκεμβρίου (ώρα 19:00):

  Έκθεση Ζωγραφικής

  ΜεγένθυσηΜε αφορμή τα δύο περιοδικά που είναι αφιερωμένα στις εικαστικές τέχνες και τους καλλιτέχνες του Μεσοτόπου θα γίνει η έναρξη έκθεσης ζωγραφικής με τους καλλιτέχνες (30 τον αριθμό) που συμμετείχαν στις δύο εκδόσεις του συλλόγου η οποία θα διαρκέσει έως το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου.

  Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου (ώρα 19:00):

  Παρουσίαση του βιβλίου «Περιδιαβάζοντας στα μονοπάτια του χθες. Μνήμες Μεσοτόπου» της Μυρσίνη Κοντού - Καρκάνη που προλόγισε ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου και πνευματικός άνθρωπος του τόπου μας Πάνος Κοντέλλης.

Η συγγραφέας γεννήθηκε στο Μεσότοπο και μετά τις εγκύκλιες σπουδές, φοίτησε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης και υπηρέτησε ως δασκάλα σε διάφορα σχολεία της Μακεδονίας, της Λέσβου και της Αθήνας. Αποχώρησε από την ενεργό υπηρεσία μετά 25 χρόνια, χωρίς όμως να πάψει να ασχολείται με τα εκπαιδευτικά αλλά και τα κοινωνικά θέματα με δημοσιεύσεις σε διάφορα έντυπα τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας.

  Σάββατο 19 Δεκεμβρίου (ώρα 20:00):

  • Παρουσίαση Περιοδικού 2009 & Ημερολογίου 2010
  • Παρουσίαση του μουσικού CD «Ο μερακλής ο άνθρωπος» με τραγούδια από τη Λέσβο και τη Σμύρνη με τους Μεσοτοπίτες Νίκο Καλαϊτζή-Μπινταγιάλα και Στρατή Ράλλη. 

  Ο εβδομαδιαίος εορτασμός των γενεθλίων του συλλόγου κλείνει με την παρουσίαση του ημερολογίου του 2010 και του καινούργιου μας περιοδικού το οποίο θα είναι και πάλι αφιερωμένο στους εικαστικούς που έχουν τη καταγωγή τους από το Μεσότοπο. Σε αυτό το τεύχος συμμετέχουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες: Γιάννης Πιπίνης, Ελεονόρα Περράκη, Σούλα Ρεπάνη, Μαρία Ζουμπουνέλη-Ροδοπούλου, Γαβριήλ Χονδρέλλης, Μυρσίνη Τριγώνη.

 Το ημερολόγιο θα έχει ως θέμα του τα καλντερίμια του χωριού. Στις σελίδες του θα περιλαμβάνονται φωτογραφίες από χαρακτηριστικά δρομάκια και πέτρινες βρύσες που άντεξαν στη φθορά του χρόνου και αποτελούν σήμα κατατεθέν του Μεσοτόπου. Την ίδια μέρα ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών παρουσιάζει τη δεύτερη δισκογραφική  έκδοση του σε συνεργασία αυτή τη φορά με το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής.                                                                                    Μια έκδοση-τιμή στους παλαιούς μουσικούς του Μεσοτόπου.

Διεύθυνση: Εθνικής Αντίστασης 33 - Δάφνη

Τηλέφωνα συλλόγου: 210 9707417, fax: 210 9762595

Ιστοσελίδα συλλόγου:  www.mesotopites.gr

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB