spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Έργα που αναβαθμίσουν την πόλη εξυπηρετούν τους πολίτες εισηγήθηκε ο Αραμπατζής Γαβριήλ για το 2010
Έργα που αναβαθμίσουν την πόλη εξυπηρετούν τους πολίτες εισηγήθηκε ο Αραμπατζής Γαβριήλ για το 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.11.09

arampatzis_psifiakos

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ηλιούπολης για το 2010, ύψους 19,36 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 19/11/2009. Το πρόγραμμα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή  παιδικών σταθμών, την κατασκευή γηροκομείου , κατασκευή αιθουσών πολλαπλών χρήσεων σε σχολεία, την αξιοποίηση του κτιρίου Μουσείου Εθν. Αντίστασης, ανακατασκευές δρόμων και πεζοδρομίων και δεντροφυτεύσεις.
Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Γαβριήλ Αραμπατζής « Η τεχνική υπηρεσία συνέταξε το 2009 36 μελέτες έργων δημοπρατήθηκαν 12 προϋπολογισμού  9.134.648,00 ενώ ανατέθηκαν στη Δημοτική επιχείρηση 20 έργα συνολικού προϋπολογισμού 917.469. Ο προϋπολογισμός τεχνικού προγράμματος του 2009 όπως έχει τροποποιηθεί μέχρι σήμερα είναι 15.659.067 ευρώ  τα έργα που δημοπρατήθηκαν έχουν προϋπολογισμό 10.079.789 ευρώ, ποσοστό  64% διπλάσιο από το περσινό».

Οι πρωτοβουλίες της διοίκησης περιλαμβάνουν τρεις άξονες δράσης: Πρώτος άξονας αναφέρεται στις  υποδομές κοινωνικής πολιτικής και πολιτισμού, Δεύτερος άξονας αφορά νέα τεχνικά έργα καθώς και την συντήρηση των υποδομών και των δομών που μέχρι σήμερα λειτουργούν στο Δήμο μας και Τρίτος άξονας είναι η βελτίωση των χώρων πρασίνου και αναψυχής,

Παρουσιάζοντας τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ο αντιδήμαρχος τεχνικής Υπηρεσίας αναφέρθηκε στην κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στον Άγιο Κωνσταντίνο στις εργολαβίες οδοποιίας και αποξήλωσης αντιολισθηρών πλακών στην Αγία Μαρίνα και στην Αγία Μαύρα, στην ανάπλαση περιοχών με επέκταση πεζοδρομίων και πλακοστρώσεις στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Επιπλέον γνωστοποίησε ότι έχουν προκηρυχθεί τα δύο μεγάλα έργα ο βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός στην Ειρήνης και η ανάπλαση και βελτίωση πρασίνου στις πλ. Ανεξαρτησίας- πλ. Αναγνωσταρά και πάρκα επί της οδού Ηρώς Κων/λου και εγκατάσταση πράσινης στέγης σε κοινόχρηστους χώρους.

«Αξιοποιούμε χρήματα από κάθε κατεύθυνση και παράγουμε έργο» είπε ο αντιδήμαρχος Γαβριήλ Αραμπατζής και σημείωσε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η αυτοδιοίκηση, η συνεπής και με πλήρη διαφάνεια διαχείριση, μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια υγιή και αναπτυξιακή πορεία στο Δήμο Ηλιούπολη.

Τελευταία ανανέωση ( 24.11.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB