spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ευθείες βολές από Ντόρα για συμφέροντα και παρασκηνιακές συμφωνίες.
Ευθείες βολές από Ντόρα για συμφέροντα και παρασκηνιακές συμφωνίες. PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.11.09
ntoraΣτα άκρα οδηγείται η μάχη διαδοχής στη Ν.Δ. H Ντόρα Μπακογιάννη, επιχειρώντας να βάλει φρένο στην ώθηση που δίνει στον Αντώνη Σαμαρά η συμφωνία κορυφής με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, επιτέθηκε ανοιχτά στους δύο μιλώντας για συμφέροντα και παρασκηνιακές συμφωνίες.

Την ίδια στιγμή, το θερμόμετρο της Ν.Δ. έχει ανέβει στα ύψη, με βασικούς υποστηρικτές των δύο πλευρών να ανταλλάσσουν πυρά δημοσίως, δίνοντας μια πρόγευση και για τα εσωκομματικά μαχαιρώματα που θα ακολουθήσουν έως τις 29 Νοεμβρίου.

Στην κεντρική συγκέντρωση οπαδών της στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου η κ.Μπακογιάννη, πέρασε στην αντεπίθεση με ευθείες βολές κατά του κ. Σαμαρά για την πολιτική πλατφόρμα του και τη σύμπραξη με τον κ. Αβραμόπουλο, ενώ επιτέθηκε σε συμφέροντα που πολεμούν διαχρονικά, όπως είπε, τη Ν.Δ. και τη δική της υποψηφιότητα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς- ο οποίος χθες ανέβαλε την περιοδεία του στον Έβρο λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας- θα αποφύγει και σήμερα να δώσει απάντηση στην κ. Μπακογιάννη, μιλώντας σε συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο και τα Μέγαρα. Για τη συμφωνία του με τον κ. Σαμαρά και τις επικρίσεις της κ. Μπακογιάννη, πάντως, παρέμβαση έκανε χθες ο κ. Αβραμόπουλος, υποστηρίζοντας (στο Μega) ότι συστρατεύθηκε με τον μέχρι πρότινος εσωκομματικό του αντίπαλο για «να μπει τέλος στους μηχανισμούς στη Ν.Δ.», «να δημιουργηθεί ένα ανοικτό κόμμα» και «να διασφαλιστεί η ενότητα του κόμματος».


«Μυστικές συμφωνίες και παζάρια»

ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ γυμναστήριο του Περιστερίου, παρουσία περίπου 30 βουλευτών της Ν.Δ. και δεκάδων κεντρικών κομματικών στελεχών που στηρίζουν την υποψηφιότητά της, η κ. Μπακογιάννη έριξε το γάντι στον κ. Σαμαρά, εστιάζοντας εμμέσως στη δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης. Παράλληλα, επιτέθηκε στον κ. Αβραμόπουλο, αποδίδοντας τη συμφωνία του με τον κ. Σαμαρά σε «παζάρι» και «τυχοδιωκτισμό».

«Το δίλημμα είναι πολιτικό και είναι το εξής: από τη μία μεριά έχετε μια πρόταση περιχαράκωσης η οποία αλλάζει από ημέρα σε ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες για να εξυπηρετήσει μια ευκαιριακή συμμαχία προσώπων. Βεβαίως όμως πρέπει να ακούσετε τι προτείνουν. Προτείνουν να κλειστούμε στον εαυτό μας και μετά με το καλό να δούμε ποιους θα μπορέσουμε να τραβήξουμε στη Ν.Δ. Αλλά έχει σημασία και ποιοι το προτείνουν. Ποια ήταν η δική τους πορεία... Η Ν.Δ. πρέπει να πρωτοπορεί. Να μεγαλώνει και να νικάει. Χωρίς μυστικές νυχτερινές συμφωνίες, χωρίς παζάρια, χωρίς τυχοδιωκτισμούς...», ανέφερε με έμφαση.

Σε μια εμφανή προσπάθεια να αντικρούσει και τις κατηγορίες περί «νεοφιλελευρισμού» που εκτοξεύει εναντίον της το στρατόπεδο του κ. Σαμαρά, έδωσε έμφαση στις αρχές του «κοινωνικού φιλελευθερισμού» και κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον κρατισμό.

Παράλληλα, δήλωσε αποφασισμένη να συγκρουστεί με «πανίσχυρα και αδίστακτα συμφέροντα», όπως τα χαρακτήρισε. «Ανοίξτε τα μάτια σας και τα αυτιά σας. Τι στάση έχουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης τα οποία μάλιστα διαχρονικά πολεμούν το κόμμα μας. Δείτε τη στάση του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Δείτε τη στάση κάποιων κρατικοδίαιτων τυχοδιωκτών και εργολάβων λάσπης», είπε σε υψηλούς τόνους. Σε αντιδιαστολή με τις αναφορές Σαμαρά στον Νικολά Σαρκοζί, η ίδια επικαλέστηκε την πολιτική της Άνγκελας Μέρκελ, ενώ επανέλαβε ότι «ο νεοδημοκράτης πιστεύει στον πατριωτισμό, όχι στην πατριδοκαπηλία», αφήνοντας αιχμές για τη στάση στα εθνικά του βασικού αντιπάλου της. «Με δήθεν πατριωτικά συνθήματα, κενά περιεχομένου, γνώρισε πολλές καταστροφές η Ελλάδα», πρόσθεσε και ζήτησε να την αντιμετωπίζουν πολιτικά και όχι με αναφορές στην οικογένειά της και στο παρελθόν. «Έχω τη δική μου ξεκάθαρη, διακριτή και αυτόνομη πορεία... Ας αφήσουν την επιχειρηματολογία για το ΄65 και τη Μικρασιατική Καταστροφή», τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι η Ν.Δ. στις 29 Νοεμβρίου «θα αποφασίσει εάν είναι κόμμα εξουσίας ή ένα κόμμα διαμαρτυρίας».
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB