spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Εγκαίνια Βρεφονηπιακού Σταθμού
Εγκαίνια Βρεφονηπιακού Σταθμού PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.05.09
brefonipiakosΤο Δ’ Παράρτημα των Βρεφονηπιακών Σταθμών επί της οδού Τσαμαδού 12 στην Αγ. Μαρίνα εγκαινίασαν, την Κυριακή 10 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιάννης Αναγνώστου και ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός.  Πρόκειται, για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 817.146,52 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής και υλοποιήθηκε από τη Νομαρχία Αθηνών με τη συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης.  Ο διώροφος βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός κατασκευάστηκε με υλικά που τηρούν απόλυτα  τις απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών και των εργαζομένων στο σταθμό, αποσπώντας τα θετικά σχόλια των παρευρισκομένων.

«Εγκαινιάζουμε σήμερα έναν βρεφονηπιακό σταθμό λειτουργικό, κτιριακά άρτιο που ήδη εξυπηρετεί δεκάδες οικογένειες της Αγ. Μαρίνας» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Αναγνώστου και πρόσθεσε: «Σήμερα γιορτάζουμε μαζί με τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτόν τον σταθμό τη λειτουργία ενός πράγματι υποδειγματικού βρεφονηπιακού σταθμού.  Είναι σημαντικό για την λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι κτιριακές υποδομές να καλύπτουν τους εργαζομένους, τα παιδιά που φιλοξενούνται και τις οικογένειες των μικρών μας φίλων. Η Ηλιούπολη, μια πόλη 180.000 κατοίκων, διαθέτει σήμερα 10 βρεφονηπιακούς σταθμούς που εξυπηρετούν  περίπου 800 παιδιά. Οι σταθμοί μας διαθέτουν καλή ποιότητα κτιριακών υποδομών και οι περισσότεροι είναι σε άριστη κατάσταση, όπως αυτός που εγκαινιάζουμε σήμερα και που κατασκευάστηκε με την συνδρομή του Νομάρχη Αθηνών, που τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα».
Ο Νομάρχης Αθηνών κ. Σγουρός επισήμανε: «Εγκαινιάζουμε και παραδίδουμε τον σύγχρονο βρεφονηπιακό παιδικό σταθμό στους πολίτες και κυρίως στα παιδιά. Η ασφάλεια και η υγεία είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά της Αθήνας που πρέπει να τους το παρέχουμε απλόχερα, χωρίς συμβιβασμούς. Το γέλιο και η χαρά των παιδιών που θα παίζουν με ασφάλεια σ΄ αυτό το σύγχρονο χώρο θα είναι για μας η μεγαλύτερη ανταμοιβή».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Αντινομάρχες Αθηνών Χαρούλα Κεφαλίδου, Αθηνά Δρέττα, Λιλίκα Βασιλάκου και Μιχάλης Βασιλάκης,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης Παρασκευάς Γιαννόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Κολιοφώτης,  Μαριλένα Ζαμπάρα, Γιώργος Αγαδάκος, Γαβριήλ Αραμπατζής και Γιάννης Μπότος, ο επικεφαλής της «Δημοτικής Αλλαγής» Δημήτρης Πανταζόπουλος, ο Πρόεδρος των Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών Θωμάς Μηλούλης και ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Αλτάνης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Κ.Α.Π.Η.Δ.Η. Ηλίας Γεωργαντάς και Κωνσταντίνος Νικολαΐδης αντίστοιχα, η Πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.Ε.ΗΛ. Ροζαλία Καλύβα,  η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυξένη Βλάχου και ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος,  ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού  Παναγιώτης Καρανδρέας και ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Κουρής, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Ιάκωβος Προμπονάς και Γιώργος Δημάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Αργυρώ Πίκουλα, Βαγγέλης Σκούρας  και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο πολιτευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Νούλας  και πλήθος κόσμου που είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του σταθμού.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB