spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Διεκδικητική η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης στην Προέκταση της Περιφερειακής Υμηττού
Διεκδικητική η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης στην Προέκταση της Περιφερειακής Υμηττού PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.04.09
dhmotiko_symboylio_ilioupolisΗ Ηλιούπολη λέει ένα «ΝΑΙ» στην Προέκταση της Περιφερειακής Υμηττού, διεκδικώντας τροποποίηση χάραξης, μετατόπιση των διοδίων, υπόγεια σύνδεση με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένη κ.α. θεωρώντας ότι έτσι μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα του κυκλοφοριακού και της υπερτοπικής κίνησης.
Η επίσημη θέση της Ηλιούπολης πάνω στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα διαμορφώθηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έγινε την Τρίτη 28 Απριλίου. Στην διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιάννης Αναγνώστου έκανε εισήγηση, στην οποία ανέφερε λεπτομερώς και με στοιχεία τους λόγους για τους οποίους η σχεδιαζόμενη προέκταση της Περιφερειακής Υμηττού πρέπει να κατασκευαστεί.

 Στην εισήγηση του προς το ΔΣ τόνισε ο κ. Αναγνώστου : «Μέχρι σήμερα η δυναμική παρουσία μας έχει φέρει δυο μεγάλες επιτυχίες για την πόλη μας , την υπογειωποίηση της περιφερειακής σε ποσοστό 85% και την κατάργηση του κόμβου της Ηλιούπολης στη Σοφ. Βενιζέλου.

Με ανάλογο τρόπο θα πρέπει σήμερα να διαμορφώσουμε συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις σχετικά με την βελτίωση της χάραξης της περιφερειακής και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην Ηλιούπολη. Η περιφερειακή πρέπει να γίνει με τις ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον και ειδικότερα στην πόλη μας . έχοντας ακούσει τις απόψεις από τις ημερίδες και τη διαβούλευση που έχει προηγηθεί προτείνουμε:

  • Τροποποίηση χάραξης της περιφερειακής και μεταφορά σε ψιλότερο σημείο του βουνού και απομάκρυνση από τον αστικό ιστό.
  • Μετατόπιση των διοδίων έξω από τα διοικητικά όρια της Ηλιούπολης ( πρόταση να γίνουν κοντά στο κόμβο Σακέτα αν τεχνικά δεν είναι δυνατή έξω από τα διοικητικά να )
  • Αλλαγή χρήσης του δρόμου ελευθερίου Βενιζέλου να γίνει δρόμος τοπικής σημασίας
  • Η σχεδιαζόμενη περιοχή του ημικόμβου να διασφαλίσει την ελαχίστη δυνατή όχληση και να αποκλείει πιθανούς κινδύνους σε βάρος των μαθητών και δημοτών. Διεκδικούμε να συμμετάσχουμε στο σχεδιασμό του ημικόμβου
  • Προτείνουμε να μελετηθεί η υπόγεια σύνδεση της εξόδου του ημικόμβου με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης
  • Να κατασκευαστούν τα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να υπάρχει πλήρεις αντιπλημμυρική θωράκιση στην πόλη μας.
  • Διεκδικούμε την εφαρμογή μέτρων βελτίωσης των μέσων μαζικής μεταφοράς με επέκταση της γραμμής του τραμ στην Ηλιούπολη και βελτίωση των υπαρχόντων μέσων μαζικής μεταφοράς »

Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε (κατά πλειοψηφία) την εισήγηση του Δημάρχου.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB