spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ένας χρόνος ΤΟΣΥΝ Ηλιούπολης
Ένας χρόνος ΤΟΣΥΝ Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.04.09

mantoudakiΈχει περάσει ένας χρόνος από την εκλογή των αιρετών οργάνων του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας της πόλης μας. Σε αυτή την εκλογική διαδικασία είχα την τιμή, με την στήριξη πολλών νέων συμπολιτών μας, να εκλεγώ στο Συμβούλιο του ΤΟΣΥΝ. Έχοντας κλείσει ένα χρόνο ως μέλος του Συμβουλίου αισθάνομαι την υποχρέωση να ενημερώσω για την έως τώρα δράση και λειτουργία του. Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συνεδριάσεις του οργάνου, ίσως όχι όσες θα έπρεπε και πάντως λιγότερες από αυτές που είχαμε ως Συμβούλιο προαποφασίσει. Προσωπικά θεωρώ πως η διεξαγωγή συνεδριάσεων σε πιο τακτικά διαστήματα θα συνέβαλε ουσιαστικά στην πιο αποτελεσματική δράση του Συμβουλίου και στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου θα ασκήσω πίεση προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον σκοπεύω να προτείνω την άμεση διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση όλων των μελών του ΤΟΣΥΝ σχετικά με την λειτουργία αυτού τον τελευταίο χρόνο.

Σε ότι αφόρα τις συνεδριάσεις, αυτές διεξάγονται βάση ημερήσιας διάταξης, ενώ είναι ανοικτές στο κοινό. Κάνοντας ένα πρόχειρο απολογισμό των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση μπορώ να διαβεβαιώσω ότι έθιγαν μείζονα ζητήματα της πόλης με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που αφορούν τους νέους. Βέβαια οι αποφάσεις στις οποίες κάθε φορά καταλήγαμε και κυρίως τα μέσα που επιλέγαμε για την υλοποίησή τους δεν είχαν την επιθυμητή απήχηση στην τοπική κοινωνία, ενώ σε καμία περίπτωση  δεν πρόδιδαν την ενέργεια, τη δημιουργικότητα και την έντονη διάθεση για δράση και παρέμβαση που διακατέχει ορισμένους από εμάς.

Ενδεικτικά αναφέρω σειρά αξιόλογων προτάσεων που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο και για τις οποίες δεν έχει ενημερωθεί η τοπική νεολαία, όπως, πρόταση για τις συγκοινωνιακές υποδομές της πόλης μας,  πρόταση για την έκδοση περιοδικού έντυπου που θα προωθεί τη δράση του ΤΟΣΥΝ, προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε κινούμαστε και με τη δημιουργία ιστοσελίδας στην οποία θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για ό, τι αφορά στο ΤΟΣΥΝ. Επιπρόσθετα, αξίζει να αναφερθώ σε μια πολύ αξιόλογη πρόταση που αφορά στη διοργάνωση και καθιέρωση φεστιβάλ νεολαίας στην πόλη μας υπό την αιγίδα του ΤΟΣΥΝ. Δυστυχώς όμως αυτή η πρόταση (όπως και άλλες που για λόγους οικονομίας δεν αναφέρω) δεν βρήκε ανταπόκριση από την πλειοψηφία των μελών του οργάνου, πιθανώς λόγω της γενικότερης ευθυνοφοβίας και έλλειψης ισχυρής βούλησης που χαρακτηρίζει ορισμένα από τα μέλη του.

Κλείνω, πιστεύοντας πως έδωσα μια σαφή εικόνα για τον ένα χρόνο λειτουργίας του ΤΟΣΥΝ και έχοντας την πεποίθηση ότι οι καινοτόμες προτάσεις, ο ριζοσπαστισμός των απόψεων και το πάθος για δράση που συνεπάγεται το νεαρό της ηλικίας των μελών του, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη και την καθιέρωση του θεσμού στην πόλη μας.

Με τιμή,

Μαντουδάκη Ελένη

Μέλος Συμβουλίου του ΤΟΣΥΝ Ηλιούπολης

Φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης Κ.Π.Α.

Επικοινωνία: bonemina-helen@hotmail.comhelen@hotmail.com

Υ.Γ.: Για τις παραπάνω προτάσεις οφείλω να αναφέρω τα εξής:

Συγκοινωνιακές Υποδομές της Πόλης: Συντάχθηκε από τους Καγκάλου Γ., Μαντουδάκη Ε., Παναγιώτου Θ., Σκουλίκης Α.

Περιοδικό Έντυπο - Εφημερίδα ΤΟΣΥΝ: Συντάχθηκε από τους Καγκάλου Γ., Μαντουδάκη Ε., Παναγιώτου Θ., Σκουλίκης Α.

Φεστιβάλ Νεολαίας: Συντάχθηκε από την Καγκάλου Γ. και στηρίχτηκε από τους Μαντουδάκη Ε., Παναγιώτου Θ., Σκουλίκης Α.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB