spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α)
Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α) PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.03.09

Με την  συμμετοχή πολλών και -ιδιαίτερα ενεργών-  πολιτών και κυρίως νέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της το απόγευμα της Δευτέρας  -9-3-09- στην Ηλιούπολη η πρώτη  Ομιλία του Γ Κύκλου εκδηλώσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης(Ο.Π.Σ.Α) με θεματική ενότητα : « Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση .Σύσταση ,αρμοδιότητες, όργανα κ.λ.π. »  Στη διάρκεια της εκδήλωσης-ομιλίας αναπτύχθηκαν τρεις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις με αξιόλογους ομιλητές τους οποίους παρουσίασε η κυρία Άννα Παπαϊακώβου, Δικηγόρος, ιδρυτικό μέλος του ομίλου Συγκεκριμένα:     

Την πρώτη εισήγηση με θέμα :

Ι <<Σύσταση Νομική μορφή Σκοπός και Όργανα>> ανέπτυξε η κυρία Μπέσιλα- Βήκα Ευρυδίκη  Καθηγήτρια του Παντείου   Πανεπιστημίου,η οποία τόνισε τη σημασία του θεσμού , τις δυσκολίες στη λειτουργία του κράτους και την προοπτική του.

Την  δεύτερη εισήγηση με θέμα :

ΙΙ <<Σχέσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και αρμοδιότητες  αυτών>>  ανέπτυξε ο κύριος  Γεωργούλης Σταμάτης  Καθηγητής Διεθνούς Δίκαιου. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε την αναγκαιότητα και την σημασία της συνεργασίας Α΄ και Β΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να αποτελέσει την Γ΄ βαθμό   της Αυτοδιοίκησης.

Την  τρίτη εισήγηση με θέμα :

 ΙΙΙ << Ιδρύματα, Νομικά Πρόσωπα, Επιχειρήσεις και Έσοδα, Οικονομική Διοίκηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης>> ανέπτυξε ο κύριος  Πασβαντίδης Χάρης  Αναπληρωτής Νομάρχης  Αθηνών. Αναφέρθηκε στο ρόλο της  Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και στην συμπεριφορά του κράτους σε σχέση με τις αρμοδιότητες και τους πόρους που παραχωρεί στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, παρουσίασε τις αρμοδιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και εστίασε στην ανάγκη βελτίωσης της σχέσης Κράτους - Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεών τους οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις των καταρτιζομένων και άλλων ενεργών πολιτών που παρακολουθούν συστηματικά τις Ομιλίες-Συζητήσεις του Ο.Π.Σ.Α.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί επίσημοι .

Συντονιστής της ομιλίας-συζήτησης ήταν ο πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α  κ. Γεωργάκης Θεόδωρος, π. Δήμαρχος Ηλιούπολης, ο οποίος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο τρίπτυχο «Πόλη - Πολίτης - Πρόβλημα» αναφέρθηκε στο ρόλο του Ο.Π.Σ.Α ως δημιουργού Τράπεζας Στελεχών ικανών για την Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού.

Η επόμενη Ομιλία-Συζήτηση του Ο.Π.Σ.Α., στην οποία θα αναπτυχθεί η Θεματική ενότητα: Διοίκηση Δήμων και Κοινοτήτων - Όργανα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Απριλίου 2009 και ώρα 18:30, επίσης στην αίθουσα του ΟΠΕ (Μαρίνου Αντύπα 86, Ηλιούπολη).

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB