spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Κατανομή πόρων στους ΟΤΑ για κάλυψη δαπανών σχολείων
Κατανομή πόρων στους ΟΤΑ για κάλυψη δαπανών σχολείων PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.02.09
Με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου, εγκρίθηκε η κατανομή ποσού 68.381.824 ευρώ στους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της χώρας, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους, για το έτος 2009.
Το ποσό αυτό είναι προκαταβολή και αντιστοιχεί στο 40% του ποσού που διατέθηκε κατά το 2008. Το συνολικό ποσό, που θα κατανεμηθεί κατά το τρέχον έτος, θα είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι κατά 5% περίπου και θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, μετά από πρόταση των αρμοδίων ανά νομό επιτροπών παιδείας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νάκος αναφέρθηκε στην ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων όλης της χώρας, σημειώνοντας ότι αποτελεί για την κυβέρνηση βασική προτεραιότητα να απολαμβάνουν οι μαθητές της χώρας, ένα σύγχρονο και καλά οργανωμένο σχολικό περιβάλλον. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε επίσης ότι «Παρά τη μείωση των τιμών του πετρελαίου, το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο καλύπτει κυρίως δαπάνες θέρμανσης, είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, δίνοντας έτσι στις σχολικές επιτροπές και αυξημένες οικονομικές δυνατότητες».
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB