spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Συνέντευξη Κ.Σκανδαλίδη για το Δήμο Αθηναίων - Προτάσεις
Συνέντευξη Κ.Σκανδαλίδη για το Δήμο Αθηναίων - Προτάσεις PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.01.09
 Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στο Δήμο της Αθήνας ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «η Αθήνα αλλά-ζει» Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε, με αφορμή την συμπλήρωση δυο ετών από την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής.

Ο κ.Σκανδαλίδης ανέφερε ότι ο Δήμος της Αθήνας παραμένει υδροκέφαλος, σπάταλος και αναποτελεσματικός,με έναν προϋπολογισμό εικονικό και ανεφάρμοστο και πρόσθεσε ότι η πόλη είναι βρόμικη,σκοτεινή,ανασφαλής, πνιγμένη στο τσιμέντο και την κυκλοφοριακή ασφυξία,με γειτονιές απρόσωπες και υποβαθμισμένες.Η δημοτική αρχή δεν έχει όραμα, σχέδιο και στοχευμένες δράσεις, είπε.
 
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο της Αθήνας είπε ότι η παράταξή του έδειξε ανοχή και έδωσε άνετη πίστωση χρόνο στην ηγεσία του δήμου υπό τον κ.Νικήτα Κακλαμάνη,αλλά η Αθήνα είναι χειρότερη από ό,τι πριν δυο χρόνια.

Παράλληλα,αναφέρθηκε σε προτάσεις της παράταξης του στις οποίες δεν ανταποκρίθηκε η παρούσα δημοτική αρχή,όπως για την αποκατάσταση της λειτουργίας του ιστορικού και εμπορικού κέντρου,τη δημοτική συγκοινωνία, την ανάπλαση ελεύθερων χώρων, τη χωροθέτηση σχολείων, την αναβάθμιση και δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, την αναθεώρηση και επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης και τους αλλοδαπούς.

Πολλές από τις προτάσεις της παράταξής του έγιναν δεκτές,αλλά, όπως είπε ο Κ. Σκανδαλίδης,δυο χρόνια τώρα δεν έχει γίνει τίποτα και πρόσθεσε ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν πιστεύει στην συνεννόηση.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό του Δήμου,αφού τον χαρακτήρισε εικονικό και ανεφάρμοστο,τόνισε ότι παρά το πλήθος των εργαζομένων,υπηρεσιών και επιχειρήσεων,πολλές μελέτες και έργα ανατίθενται εκτός δήμου.

Έχει απαξιωθεί ο στόλος των μηχανημάτων που αγοράστηκαν πλουσιοπάροχα στους Ολυμπιακούς αγώνες και σήμερα ο δήμος Αθηναίων καταφεύγει σε νέες αγορές ύψους 70 εκατ. ευρώ με αμφιλεγόμενες διαδικασίες.

Ο κ.Σκανδαλίδης πρότεινε να μετατραπεί ο χώρος του Πολυτεχνείου σε πνεύμονα ανάσας,πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης των νέων της Αθήνας με την μεταφορά όλων των ακαδημαϊκών λειτουργιών του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

Στην περιοχή, πρότεινε ο Κ. Σκανδαλίδης,να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο με την ενοποίηση του Πολυτεχνείου με τον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου.Επίσης,πρότεινε να δημιουργηθεί στο κεντρικό κτίριο του ΕΜΠ μουσείο των αγώνων του φοιτητικού κινήματος και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπου θα φυλάσσεται και η ιστορική σημαία.

Σχετικά με το Ελαιώνα,ο Κ.Σκανδαλίδης τοποθετήθηκε με τρία ναι λέγοντας: Ναι στην διπλή ανάπλαση,Ναι στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, Ναι στη νομιμότητα. Είμαστε και θα είμαστε υπέρ της γρήγορης ολοκλήρωσης της διπλής ανάπλασης για της οποίας τις απαλλοτριώσεις για πράσινο,ψηφίσαμε να πάρει δάνειο ο Δήμος,υπογράμμισε ο κ. Σκανδαλίδης.

Τέλος,τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας Μητροπολιτικού πάρκου στό Γουδί, καλώντας το δήμο να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες αντί να αδρανεί και χαρακτήρισε αδιανόητη και απαράδεκτη τη στάση του δήμου στο πάρκο της οδού Κύπρου.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB