spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Επιτέλους ενώνονται συγκοινωνιακά οι συνοικίες της Πόλης μας
Επιτέλους ενώνονται συγκοινωνιακά οι συνοικίες της Πόλης μας PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.01.09
oasa_206Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλης μας βρίσκεται στα πρόθυρα της  ικανοποίησής του : η σύνδεση των περιφερειακών συνοικιών της Ηλιούπολης με την αγορά και το κέντρο της πόλης αλλά και μεταξύ τους. Ο ίδιος ο Δήμαρχος  Γιάννης Αναγνώστου επισκέφθηκε τον πρόεδρο και στην συνέχεια τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ Π. Γιαννόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ Γ. Αραμπατζή. Στην συνέχεια ο τελευταίος είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις  με τους αρμόδιους του ΟΑΣΑ και τον Δ/ντα Σύμβουλο κ Αβραάμ Γούναρη, μέχρι να εκπονηθεί από τους συγκοινωνιολόγους το τελικό σχέδιο. Έτσι ενώνεται η Κάτω Ηλιούπολη με την κεντρική Πλατεία, την Άνω Ηλιούπολη, την Αγία Μαύρα και την Αγία Μαρίνα, ενώ η τελευταία που είναι σχετικά αποκομμένη, συνδέεται με το Μετρό με μία ακόμη νέα συγκοινωνιακή Γραμμή.

oasa_nowΠιο συγκεκριμένα, παραμένουν όλες οι υπάρχουσες γραμμές με την διαφορά ότι η 208 της Κάτω Ηλιούπολης γίνεται κυκλική και αντί να πηγαίνει την Αθήνα, θα διέρχεται από τους Σταθμούς μετρό Αγίου Δημητρίου και Δάφνης, θα ανεβαίνει Αγία Μαρίνα, Αγία Μαύρα, θα κατεβαίνει προς  κεντρική πλατεία και θα καταλήγει στο σημερινό τέρμα.

Δημιουργείται όμως και μια νέα γραμμή, η 211 με την ονομασία «ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ-ΣΤ.ΔΑΦΝΗΣ» που θα έχει την ίδια αφετηρία με αυτή του 208 αλλά από την Πλατεία Κάτω Ηλιούπολης  θα πηγαίνει στην κεντρική πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άνω Ηλιούπολη, Αγία μαύρα, Αγία Μαρίνα , Σταθμούς μετρό Αγ. Δημητρίου και Δάφνης και από Λεωφ. Βουλιαγμένης  θα ανεβαίνει πλατεία  25ης Μαρτίου , Αγία Παρασκευή και στο Τέρμα.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι τις ώρες αιχμής, ο χρόνος διέλευσης του 208 γίνεται ανά 8 λεπτά, το ίδιο και το 211, ενώ οι Αημαρινιώτες θα έχουν πρόσβαση στο μετρό ανά 5,5΄ .

Αυτές οι ρυθμίσεις σε συνάρτηση με το ενιαίο εισιτήριο πολλαπλών διαδρομών που θέσπισε ο ΟΑΣΑ, είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν τους κατοίκους όλων των συνοικιών της πόλης μας.

Τελευταία ανανέωση ( 07.02.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB