spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Εμπρηστικές επιθέσεις με το που ξεκίνησε το 2009
Εμπρηστικές επιθέσεις με το που ξεκίνησε το 2009 PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.01.09

emprismosΜε σωρεία εμπρησμών σε τράπεζες, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και άλλους στόχους, υποδέχθηκαν άγνωστοι το νέο χρόνο. Το μπαράζ εμπρησμών στην Αθήνα άρχισε πέντε λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε στη 1:45 τη νύχτα. Στο στόχαστρο των εμπρηστών μπήκαν συνολικά έξι τράπεζες, τρεις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, καθώς και σταθμευμένα αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία.

Οι εμπρησμοί ξεκίνησαν από το υποκατάστημα της Citibank στην οδό Αγίου Δημητρίου 97, στον Αγιο Δημήτριο και συνολικά πυρπολήθηκαν η Εμπορική Τράπεζα , στη διασταύρωση Σαγκαρίου και Θηβών, στο Περιστέρι, η Εθνική Τράπεζα , στην Ακτή Θεμιστοκλέους, στη Φρεατίδα, η Τράπεζα Πειραιώς  στην ίδια περιοχή και τα υποκαταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας στη διασταύρωση Πλαστήρα και Αγίων Αναργύρων, στους Αγίους Αναργύρους και Παπαδιαμαντοπούλου 44, στα Ιλίσια.
Οι μεγαλύτερες ζημιές, ωστόσο, προκλήθηκαν από αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου 19, στην Ηλιούπολη, όπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασε η πυρκαγιά που κατέστρεψε αυτοκίνητα και προξένησε ζημιές στο υποκατάστημα, ενώ ταυτόχρονα στη 1:45 εκδηλώθηκαν εμπρηστικές επιθέσεις σε δύο αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στη λεωφόρο Τσαλδάρη 82 και 63, αντίστοιχα, στο Πολύγωνο.
Έξι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, τέλος, άγνωστοι πυρπόλησαν τρία σταθμευμένα ΙΧ στην οδό Ιωάννου Χρυσοστόμου 6, στη Νέα Σμύρνη.|Οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία.

Τελευταία ανανέωση ( 02.01.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB