spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Παπαρήγα: "Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων"
Παπαρήγα: "Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων" PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.12.08
papariga_kkeΕυθεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι "χαϊδεύει τα αυτά των κουκουλοφόρων" γιατί προσβλέπει σε πολιτικά οφέλη, εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Η κ. Παπαρήγα συνέκρινε τους κουκουλοφόρους "που συγκροτήθηκαν στους κόλπους της κρατικής εξουσίας" με τους, αρχικά αμερικανοκίνητους, ταλεμπάν, και απηύθυνε κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, "ιδιαίτερα σε εκείνους που για διάφορους λόγους έχουν αποστρατευθεί τα τελευταία χρόνια", να οργανωθούν σε σωματεία και τόπους δουλειάς και να γεμίσει η Ελλάδα από αγωνιζόμενους εργαζόμενους "γιατί μπροστά μας έρχεται μεγάλη μπόρα". 
Η γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως η "μεγάλη μπόρα" θα ξεσπάσει εξαιτίας της κρίσης και με πρόσχημα την κρίση, και θα θίξει "τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τα δικαιώματα των εργαζομένων". Αυτή, πρόσθεσε, "είναι η απάντηση σε ό,τι ζούμε σήμερα δηλαδή ένα κίνημα μαζικό περιφρουρημένο που δεν έχει καμία ανάγκη τη δήθεν προστασία των Σωμάτων Ασφαλείας". 

Η γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ακόμη ότι το κόμμα δεν ταυτίζει "τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση για το θάνατο του νεαρού μαθητή με το σκληρό πυρήνα των κουκουλοφόρων", ο ηγετικός πυρήνας συγκρότησης των οποίων έχει προκύψει από τους κόλπους της κρατικής εξουσίας και χρησιμεύει για να δυσφημίσει και να τσακίσει το λαϊκό κίνημα. "Δεν ξέρω αν έχουν γίνει κάπως σαν τους Ταλιμπάν, δηλαδή έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο" κατέληξε. 

Στο σημείο αυτό, η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στη συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε το ΚΚΕ τη Δευτέρα, επισημαίνοντας ότι υπήρξε απόπειρα εμπλοκής με τους κουκουλοφόρους, "κάτι που δεν το κατάφεραν".

Ως προς το ΣΥΡΙΖΑ, η γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε "την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει  να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων, βλέποντας μπροστά του την κάλπη, μαξιλάρια ή καρέκλες", όπως είπε χαρακτηριστικά. Διευκρίνησε, όμως, ότι δεν ταυτίζει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τους κουκουλοφόρους.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Παπαρήγα είπε, ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές να γίνουν με όρους ανόδου της ταξικής πάλης, γιατί όπως είπε, αν γίνουν σε συνθήκες βίας και καταστολής δεν θα γίνουν πολλά πράγματα. 

Τέλος, η κ. Παπαρήγα είπε ότι πολλές φορές ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να αξιοποιηθεί από διάφορους κύκλους, αναφερόμενη στη δολοφονία του νεαρού μαθητή, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε προσχεδιασμός για το θάνατό του, ώστε σημείωσε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η διαπαιδαγώγηση των αστυνομικών δυνάμεων. 

Πηγή: www.athina984.gr
Τελευταία ανανέωση ( 09.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB