spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Σύστημα πιστοποίησης της επιμόρφωσης υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΟΤΑ
Σύστημα πιστοποίησης της επιμόρφωσης υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΟΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.11.08
Την καθιέρωση συστήματος πιστοποίησης της επιμόρφωσης υπαλλήλων του Δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Όπως είπε ο υπουργός, σκοπός του «Συστήματος» είναι η βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και η υποστήριξη των διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών μέσω της βελτίωσης των γνώσεων και δεξιοτήτων των υπαλλήλων του δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού. Ως «Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης» ορίζεται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που συνθέτει με συνοχή τρεις αλληλοεξαρτώμενες συνιστώσες:

α) την πιστοποίηση εκπαιδευτικών δομών

β) την πιστοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης

γ) την πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι συνιστώσες αυτές εξυπηρετούν την επίτευξη του σκοπού του Συστήματος, όπως αυτός εξειδικεύεται από τη διαμόρφωση και εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών από τις υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης.

Όργανα Υποστήριξης του «Συστήματος Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης» είναι:

1. Οι Επιτροπές Υποστήριξης της Εφαρμογής του Συστήματος (ΕΠΥ): Οι Επιτροπές Υποστήριξης της Εφαρμογής του Συστήματος, αποτελούν Ομάδες Εργασίας με αρμοδιότητα την αξιολόγηση των Φακέλων που υποβάλλονται προς πιστοποίηση και την υποβολή σχετικής εισήγησης προς την ΚΕΠ. Οι Επιτροπές Υποστήριξης συγκροτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1, περιπτ. δ, του άρθρου 4 του π.δ. 57/2007.

2. Η Κεντρική Επιτροπή Πιστοποίησης (ΚΕΠ): Η ΚΕΠ αποτελεί ανεξάρτητο όργανο με αρμοδιότητα την εποπτεία εφαρμογής των αρχών, κριτηρίων και απαιτήσεων του ανωτέρω Συστήματος, την πιστοποίηση των εκπαιδευτικών δομών, την πιστοποίηση των προγραμμάτων επιμόρφωσης και την πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων καθώς και για οιοδήποτε άλλο θέμα κρίνεται απαραίτητο για την εφαρμογή του παρόντος Συστήματος. Η ΚΕΠ έχει την ευθύνη διασφάλισης του αδιάβλητου και της ποιότητας των συνθηκών και διαδικασιών σε όλα τα στάδια εφαρμογής του Συστήματος, διατηρώντας το δικαίωμα ελέγχου όλων των συνιστωσών του Συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της Πιστοποίησης των γνώσεων και των δεξιοτήτων.

Η ΚΕΠ τηρεί βάση δεδομένων για τις εκπαιδευτικές δομές που πιστοποιούνται, τα πιστοποιημένα επιμορφωτικά προγράμματα καθώς και τις αξιολογήσεις - πιστοποιήσεις γνώσεων και δεξιοτήτων που εκδίδονται από τις πιστοποιημένες δομές.

Η ΚΕΠ ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και αποτελείται από:

α. Το Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΣ/ΕΚΔΔΑ, ως Πρόεδρο της Κ.Ε.Π.

β. Τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Κατάστασης Προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών,

γ. Το Διευθυντή του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔΑ,

δ. Τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔΑ,

ε. Τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Πιστοποίησης, Διαχείρισης Ποιότητας και Εσωτερικού Ελέγχου του ΕΚΔΔΑ,

στ. Το Γενικό Διευθυντή της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών,

ζ. Τρεις εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, οριζόμενους από τη Διοίκησή της,

η. Έναν εκπρόσωπο της ΕΝΑΕ, οριζόμενο από τη Διοίκησή της,

θ. Έναν (1) εκπρόσωπο της ΚΕΔΚΕ, οριζόμενο από τη Διοίκησή της.

Στην ΚΕΠ καλείται να μετέχει ένας εκπρόσωπος ενδιαφερόμενου Φορέα, θέμα του οποίου αποτελεί αντικείμενο απόφασης της ΚΕΠ, οριζόμενος από τον ίδιο τον Φορέα. Αν ο Φορέας συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή Εκπαίδευσης, τότε ως εκπρόσωπός του μετέχει το αντίστοιχο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαίδευσης.

Με απόφαση του Προέδρου της ΚΕΠ, ορίζεται ένας υπάλληλος του Αυτοτελούς Τμήματος Πιστοποίησης και Εσωτερικού Ελέγχου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. για τη γραμματειακή υποστήριξη της ΚΕΠ.

3.Συντονιστική Επιτροπή Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Ε.): Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαίδευσης είναι η προβλεπόμενη στις διατάξεις του άρθρου 8 του π.δ. 57/2007 και συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

4.Αυτοτελές Τμήμα Πιστοποίησης, Διαχείρισης Ποιότητας και Εσωτερικού Ελέγχου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. : Το Αυτοτελές Τμήμα Πιστοποίησης, Διαχείρισης Ποιότητας και Εσωτερικού Ελέγχου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. εισηγείται προς την ΚΕΠ θέματα αρμοδιότητάς της και υποστηρίζει το Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης μέσα από τις συναφείς αρμοδιότητες λειτουργίας του.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB