spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Παράταση για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις
Παράταση για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.10.08

Η μετατροπή τους σε ανώνυμες εταιρίες θα καθυστερήσει από έξι έως δώδεκα μήνες. Παράταση στην υπόθεση της μετατροπής των δημοτικών επιχειρήσεων σε ανώνυμες εταιρίες δίνει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταση θα κυμανθεί από έξι ως δώδεκα μήνες και θα αφορά κυρίως τις δημοτικές επιχειρήσεις που έχουν ως αντικείμενο τις κοινωνικές και προνοιακές δομές της Αυτοδιοίκησης, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» κ.ά

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά δίνει ανάσα σε πολλούς δημάρχους αλλά και σε περίπου 30.000 εργαζομένους η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων απασχολείται σε αυτές τις κατηγορίες των επιχειρήσεων. Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών καθώς οι δημοτικές επιχειρήσεις αυτής της κατηγορίας επιδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από ευρωπαϊκά κονδύλια. Και αυτό γιατί οι δήμαρχοι δεν προλάβαιναν να τις κλείσουν, να τις εξυγιάνουν και να τις μετατρέψουν σε ανώνυμες εταιρίες μέχρι το τέλος του χρόνου που έληγε η αρχική προθεσμία. Επιπλέον μέσα σε αυτό το διάστημα οι δημοτικές επιχειρήσεις αυτού του χαρακτήρα έχουν να λαμβάνουν επιπλέον κοινοτικές επιδοτήσεις οι οποίες πρέπει να εισπραχθούν.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες δημοτικών επιχειρήσεων οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει παράταση και θα είναι υποχρεωμένες να μετατραπούν σε ανώνυμες εταιρίες με βασικό τους μέτοχο βέβαια το δήμο μέχρι το τέλος του χρόνου. Ήδη οι επιχειρήσεις αυτές έχουν προχωρήσει στην εξυγίανση τους με τη μετάθεση προσωπικού τους είτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είτε στον κύριο οργανισμό του δήμου Τη ρύθμιση για την παράταση της εξυγίανσης των δημοτικών επιχειρήσεων αναμένεται να καταθέσει μέσα στις επόμενες μέρες ο υπ. Εσωτερικών κ. Προκοπής Παυλόπουλος.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB