spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Διακήρυξη του Διεθνούς Δικτύου Ηλεκτρονικών Κοινοτήτων
Διακήρυξη του Διεθνούς Δικτύου Ηλεκτρονικών Κοινοτήτων PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.10.08
Τη διακήρυξη του Διεθνούς Δικτύου Ηλεκτρονικών Κοινοτήτων (INEC) για τα Ανοικτά Δίκτυα Ελεύθερης Πρόσβασης υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του INEC Χανς Τίτζλ.
Μέχρι σήμερα τη Διακήρυξη του INEC υπέγραφαν μεμονωμένα πόλεις σε όλο τον κόσμο. Με την πρωτοβουλία της ΚΕΔΚΕ, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα παγκοσμίως όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθίσταται κοινωνός της φιλοσοφίας της διαχείρισης και του σχεδιασμού ανοιχτών ευρυζωνικών δικτύων στις τοπικές κοινωνίες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος και εκπρόσωποι χωρών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο Ψηφιακών Κοινοτήτων (Broadband Cities 2008) που ξεκινά την Τρίτη 21 Οκτωβρίου στα Τρίκαλα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε στη σημασία της υπογραφής της Διακήρυξης, καθώς για πρώτη φορά στον κόσμο η Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται συνολικά κοινωνός του σχεδιασμού ανοιχτών ευρυζωνικών δικτύων για όλες τις τοπικές κοινωνίες.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανοίγει το δρόμο για την ελεύθερη πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και σήμερα αποδεικνύουμε ότι μπορεί να ενσωματώσει την ψηφιακή πολιτική σε όλους τους επιμέρους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, επισημαίνοντας πως με την υπογραφή της Διακήρυξης η ΚΕΔΚΕ γράφει τη δική της ιστορία.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του INEC Χανς Τίτζλ επεσήμανε τη σημασία της υπογραφής της Διακήρυξης, υπογραμμίζοντας ότι γίνεται για πρώτη φορά με Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων μιας χώρας και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία δικτύων ελεύθερης πρόσβασης στην Ευρώπη.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB