spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Παράταση για το Κτηματολόγιο
Παράταση για το Κτηματολόγιο PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.08.08
Παράταση ενός μηνός, έως τις 31 Οκτωβρίου, για την υποβολή δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο, έδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς και ανακοίνωσε επέκταση στο ωράριο λειτουργίας των γραφείων Κτηματογράφησης.
Στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Λάρισα, το Βόλο, την Κατερίνη και την Κοζάνη τα γραφεία Κτηματογράφησης θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, ενώ επέκταση του ωραρίου λειτουργίας ως τις 5 το απόγευμα θα υπάρξει και σε όσα από τα γραφεία Κτηματογράφησης των 107 περιοχών της χώρας δεν παρατηρείται μεγάλη κίνηση. Η παράταση του ωραρίου θα εφαρμοστεί από την 1η Σεπτεμβρίου σε όσα γραφεία καταστεί δυνατόν και στα υπόλοιπα μια εβδομάδα αργότερα. Επιπλέον, όλα τα γραφεία Κτηματογράφησης θα λειτουργούν και το Σάββατο από τις 8.30 το πρωί ως τις 3.30 μετά το μεσημέρι. Για την υλοποίηση των ρυθμίσεων θα χρειαστεί αύξηση του προσωπικού του προσωπικού των γραφείων Κτηματογράφησης κατά 50%.

    Ο κ. Σουφλιάς είπε ότι θα υπάρξει δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού για όσους πολίτες έχουν να δηλώσουν πολλά ακίνητα, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται με τις ουρές οι υπόλοιποι.

    Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να προμηθεύονται τέλη Κτηματογράφησης και από τα ΕΛΤΑ και να ταχυδρομούν τις δηλώσεις τους.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ προειδοποίησε τους πολίτες "να δηλώνουν ό,τι είναι νόμιμο", εξηγώντας ότι θα αντιμετωπίζουν οι ίδιοι τις ευθύνες του νόμου στις περιπτώσεις που δηλώνουν αυθαίρετα κτίσματα, ως νόμιμα. Δήλωσε, επίσης, ότι από τις 17 Ιουνίου ως σήμερα έχουν καταγραφεί 1.400.000 δικαιώματα. Το σύνολο των δικαιωμάτων που αφορά αυτή η φάση της Κτηματογράφησης ανέρχεται σε 6.000.000, που αντιπροσωπεύουν 3,1 εκατομμύρια στρέμματα, δηλαδή τα 2/3 της χώρας.

    Ως στιγμής, έχουν εισπραχθεί 54 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα καταλήξουν σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος και θα διατεθούν μόνο για το Κτηματολόγιο. "Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει στον προϋπολογισμό ή σε μαύρη τρύπα", ξεκαθάρισε ο υπουργός.

    Όπως σημείωσε τέλος, ο κ. Σουφλιάς, ο λόγος για τον οποίο παρατηρήθηκαν προβλήματα στη λειτουργία του συστήματος κτηματογράφησης το Δεκαπενταύγουστο, ήταν οι άδειες που δόθηκαν στο προσωπικό, καθώς δεν ήταν αναμενόμενη η πρωτοφανής, εντέλει, προσέλευση των πολιτών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB