spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Υπουργείο Εσωτερικών για προγράμματα "Βοήθεια στο Σπίτι"
Υπουργείο Εσωτερικών για προγράμματα "Βοήθεια στο Σπίτι" PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.08.08
"Αυτή η Κυβέρνηση, ήδη από το Μάρτιο του 2004, χειρίσθηκε με αξιοπιστία και υπευθυνότητα και αυτή την εκκρεμότητα. Μετά από διαδοχικές παρατάσεις και κάλυψη με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφού διασφαλίσαμε τη λειτουργία τους μέχρι την 31η Αυγούστου 2008, εξασφαλίζουμε τώρα, όπως είχαμε άλλωστε δεσμευθεί, την απρόσκοπτη συνέχιση όλων των Προγραμμάτων και των Δομών Κοινωνικής Μέριμνας, προς όφελος και των εργαζομένων και των ωφελούμενων συμπολιτών μας".
Αυτά τονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών σε απάντησή του με αφορμή δήλωση των πολιτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για τα προγράμματα "βοήθεια στο σπίτι".

«Υπενθυμίζουμε στον κ. Καστανίδη και στην κ. Χριστοφιλοπούλου ότι το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως και μια σειρά άλλων ανάλογων προγραμμάτων (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά-ΚΔΑΠ, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων-ΚΗΦΗ κλπ.) βρέθηκε κυριολεκτικά στον «αέρα», με αποκλειστική ευθύνη των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες, αφού ενθάρρυναν τους Δήμους να τα εφαρμόσουν, αξιοποιώντας τους σχετικούς κοινοτικούς πόρους, δεν έλαβαν κανένα μέτρο και δεν είχαν κανέναν σχεδιασμό, κατά τη γνωστή, άλλωστε, τακτική του ΠΑΣΟΚ, για το μέλλον τους. Το αποτέλεσμα ήταν, με τη λήξη της αρχικής κοινοτικής χρηματοδότησης από το Γ΄ Κ.Π.Σ, να δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα σε τόσους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη και που βασίζονται στη στήριξη και στις υπηρεσίες των δομών αυτών και να τίθεται σε κίνδυνο το δικαίωμα εργασίας χιλιάδων εργαζομένων σε αυτά", τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Και προστίθεται:

"Ας μην ανησυχεί αδίκως το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η Κυβέρνηση και τις υποσχέσεις της προς τους πολίτες τηρεί στο ακέραιο και κοινωνική ευαισθησία διαθέτει. Το ΠΑΣΟΚ ας αποκτήσει, επιτέλους, μνήμη και υπευθυνότητα».

Νωρίτερα οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών και θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Χάρης Καστανίδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, δήλωσαν ότι "χωρίς «Βοήθεια στο Σπίτι» φαίνεται ότι σκοπεύει η κυβέρνηση να αφήσει περισσότερους από 100.000 ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ. Δέκα μέρες απομένουν πριν την 31η Αυγούστου, ημερομηνία λήξης του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος κοινωνικής φροντίδας που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει τη συνέχισή του".

ΟΙ εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ κάλεσαν την κυβέρνηση "έστω και στο παρά πέντε που βρισκόμαστε τώρα, να δώσει μια άμεση και καθαρή λύση, χωρίς υποσημειώσεις, αστερίσκους και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, η οποία θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με πλήρη χρηματοδότηση και μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να λήξει επιτέλους η πολύχρονη ομηρία τους".
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB