spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow "Θα προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση" σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ
"Θα προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση" σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.08.08

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών στους δημοσιογράφους μετά τη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό

 «Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν κυρίως τρεις άξονες. Ο πρώτος σχετίζεται με το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ξέρετε ότι ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες ο διάλογος που έχουμε με την ΚΕΔΚΕ ως προς τη μελέτη για τη χωροταξία των συνενώσεων. Η πρόταση της ΚΕΔΚΕ θα έχει βαρύνοντα ρόλο στην απόφαση που θα πάρει η Κυβέρνηση, δεδομένου ότι αυτό σημαίνει συναίνεση: Να προχωράς σε συνενώσεις για λιγότερους και ισχυρότερους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά με τη συναίνεση και ύστερα από συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς. Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν. Όπως επίσης, είναι σαφές ότι η πορεία της μεταρρύθμισης θα συνδυαστεί και με τα οικονομικά μέτρα τα οποία θα πάρουμε, σε αρμονική συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, για να μπορούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχουν πλέον δυναμικότερους και σταθερότερους πόρους.

Το δεύτερο θέμα σχετίζεται με την πορεία του Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Γνωρίζετε ότι ο πρώτος απολογισμός, και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα γίνει το φθινόπωρο και έχουμε δώσει προτεραιότητα ιδίως στα έργα που συνδέονται με την απλοποίηση των διαδικασιών. Μέσα από την απλοποίηση αυτή πολλά είναι δυνατό να επιτευχθούν, μεταξύ των οποίων -το ξέρετε άλλωστε - και σε συνδυασμό με τη μεταρρύθμιση για το Ασφαλιστικό, και το θέμα του ενιαίου αριθμού για την κοινωνική ασφάλιση, ο οποίος προχωράει σε συνεργασία με τα ΚΕΠ. Αυτή είναι μια σημαντική πρόοδος και δείχνει πώς ο συνδυασμός της απλοποίησης των διαδικασιών με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποδίδει καρπούς.

Το τρίτο θέμα ήταν η ενημέρωση του Πρωθυπουργού για το νομοσχέδιο το οποίο αφορά την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων. Και σ' αυτό, ύστερα από τη συνάντηση που είχα με τους εκπροσώπους των Κομμάτων μαζί με την κ. Μπακογιάννη, έχει βρεθεί ένας κοινός τόπος. Πάνω σ' αυτόν τον κοινό τόπο θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες ένα δεύτερο προσχέδιο, το οποίο ξανά θα συζητήσουμε με τα Κόμματα. Για να μπορέσουμε να ψηφίσουμε αυτόν τον νόμο, που είναι ο μόνος, ουσιαστικά, εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, ο οποίος δεν έχει ψηφισθεί. Θέλω να πιστεύω ότι με τη συνεννόηση και τη συναίνεση των Κομμάτων θα προχωρήσουμε».

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB