spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Εξυγίανση του ΟΣΕ
Εξυγίανση του ΟΣΕ PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.07.08
kostis_new Αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες είχα πει ότι ο ΟΣΕ είναι ο πιο προβληματικός δημόσιος οργανισμός. Πολύ λίγοι είχαν δώσει τότε σημασία και σε σχετικά λίγα μέσα μαζικής ενημέρωσης το θέμα του ΟΣΕ είχε τύχει της προσοχής που θα έπρεπε, καθώς ασχολούνται περισσότερο με το πρόβλημα της Ολυμπιακής.
Είναι φανερό ότι, μετά το τελευταίο ατύχημα του Μπράλου, αρκετά από τα προβλήματα του οργανισμού, που σχετίζονται όχι μόνο με την ασφάλεια αλλά και με τη διαφάνεια και την εξαιρετικά άσχημη οικονομική του κατάσταση, ήρθαν στο προσκήνιο. Η κυβέρνηση, και εγώ προσωπικά, είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε.
Ούτως ή άλλως επεξεργαζόμαστε εδώ και μήνες ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ. Ένα σχέδιο για την ασφάλεια, τη διαφάνεια, την οικονομική εξυγίανση. Το σχέδιο αυτό θα το παρουσιάσουμε στις αρχές Αυγούστου. Αλλά, εν τω μεταξύ, θέλουμε να περάσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ένα ειδικότερο μήνυμα που σχετίζεται με την παράμετρο της διαφάνειας. Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με τα φαινόμενα της διαφθοράς όποιον και να αφορούν. Γι' αυτό κατατίθεται μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση με το σκραπ. Γι' αυτό το ΣΔΟΕ έκανε έφοδο στον οργανισμό. Όπως μάλιστα είπα στο διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, ακόμα και εμένα προσωπικά να αφορούν τέτοιου είδους υποθέσεις, και εγώ ο ίδιος θα πρέπει να λογοδοτήσω.

Πολλές φορές λέμε ότι οι πολίτες ζητούν από εμάς δράση. Και η φράση αυτή ίσως έχει χάσει το νόημά της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η δράση ξεκίνησε. Και θα ήθελα τις επόμενες ημέρες να μας παρακολουθείτε και να μας κρίνετε αυστηρά.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB