spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow ΟΣΕ Θέμα επιβίωσης
ΟΣΕ Θέμα επιβίωσης PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.07.08
oseΣύμφωνα με δημοσίευμα στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Χατζηδάκης προτείνει στον Πρωθυπουργό μέτρα επιβίωσης για τον ΟΣΕ, Εθελουσία έξοδο για τουλάχιστον 3.000 εργαζομένους, περικοπή του επενδυτικού προγράμματος κατά το 50%, ιδιωτικοποίηση του Προαστιακού , άμεση περικοπή βαγονιών ζημιογόνων δρομολογίων και ανεξαρτητοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Προτεραιότητα επίσης συνιστά και η πάταξη της κακοδιαχείρισης και της διαφθοράς η οποία φαίνεται να αναδεικνύεται σε μάστιγα του ΟΣΕ.   Σε συνέντευξη του στον σταθμό "FLASH" (15/07/2008) ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών αναφέρει ότι «ο ΟΣΕ μπήκε μέσα τον τελευταίο χρόνο γύρω στα 750 εκατομμύρια ευρώ , είναι η πιο προβληματική δημόσια επιχείρηση στην Ελλάδα. Κάθε μέρα που περνάει οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν 2 εκατομμύρια ευρώ, κάθε μέρα, για τον ΟΣΕ, γιατί τόσο μπαίνει μέσα ο ΟΣΕ. Οι δαπάνες μισθοδοσίας στον οργανισμό αυτό είναι τετραπλάσιες από τα συνολικά έσοδα του οργανισμού.»

Στα Εγκαίνια της "πράσινης στέγης" στο κτίριο της Διοίκησης των ΗΣΑΠ (10/07/2008) ο κ. Χατζηδάκης δέχτηκε ερώτηση από δημοσιογράφο σχετικά με επιθέσεις της ΔΑΚΕ στη νέα Διοίκηση του ΟΣΕ (Χαρακτηρίστηκα, η ΔΑΚΕ σιδηροδρομικών καταγγέλλει για φαινόμενα κακοδιαχείρισης τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ, που διόρισε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας για "καλοπληρωμένους μάνατζερ που κρύβονται πίσω από το πάρτι προμηθειών". ) Ο Υπουργός απάντησε ότι «Επί των ημερών μου δεν έχει γίνει καμία προμήθεια. Όσοι τα λένε αυτά -επειδή έχουμε συγκεκριμένα τρένα, να μας υποδείξουν ποια άλλα δρομολόγια πρέπει να «κόψουμε» για να γίνει αυτό το δρομολόγιο το οποίο περικόπηκε. Πολύ συγκεκριμένα: Συγκεκριμένη πρόταση στο τραπέζι να τη συζητήσουμε. Οι απεργίες και οι στάσεις εργασίας- ας είμαστε ειλικρινείς, κατά βάση γίνονται για τις συλλογικές συμβάσεις. Ο ΟΣΕ είναι οργανισμός όπου τα έξοδα της μισθοδοσίας μόνο, είναι τετραπλάσια από τα συνολικά έσοδα του οργανισμού. Ας έλθει κάποιος να τα διαχειριστεί καλύτερα τα πράγματα. Να μας πούνε -γιατί εγώ δεν διαχειρίζομαι δικά μου λεφτά, αλλά των Ελλήνων φορολογουμένων, πώς μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή την κατάσταση.»

Η νέα διοίκηση που έχει αναλάβει εδώ και λίγους μήνες έχει μεταφέρει την πραγματική εικόνα του Οργανισμού στο Υπουργείο και στο μικρό αυτό διάστημα κάποια «στελέχη» του ΟΣΕ είδαν την πόρτα εξόδου. Επίσης την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για λαθραία μεταφορά εμπορευμάτων από κυκλώματα που πλούτιζαν σε βάρος της ασφάλειας των επιβατών.

Τελευταία ανανέωση ( 21.07.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB