spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Σύσκεψη για τη Λεωφόρο Ταχείας Κυκλοφορίας
Σύσκεψη για τη Λεωφόρο Ταχείας Κυκλοφορίας PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.07.08
elliniko_perifΜε κοινό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών του λεκανοπεδίου, οι εκπρόσωποι των δήμων και των φορέων, απ’ όπου σύμφωνα με τα σχέδιο του υπουργείου αναμένεται να περάσει η νέα λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας, πραγματοποίησαν σύσκεψη τη Δευτέρα 7 Ιουλίου στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ελληνικού. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Ελληνικού με πρόσκληση προς όλους τους φορείς και τους όμορους δήμους.

Στην συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων και δήμων από την Αργυρούπολη, τον Βύρωνα, το Ελληνικό, τον Άλιμο, την Ηλιούπολη και την Καισαριανή, πλην της Γλυφάδας, με σκοπό να συζητήσουν και να συναποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων σχετικά με τη λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας και τα άγνωστα μέχρι στιγμής σχέδια του υπουργού όσον αφορά την ολοκλήρωση του έργου.
Από την Ηλιούπολη συμμετείχαν ο Γαβριήλ Αραμπατζής Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, ο Γιάννης Μπότος Πρόεδρος του Αθλητικού οργανισμού και ο επικεφαλής της παράταξης Ηλιού-πόλις Κώστας Κονδύλης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι δημοτικές αρχές των πέντε δήμων εξέφρασαν τις θέσεις τους με Αργυρούπολη και Ελληνικό να λένε ξεκάθαρα όχι στην κατασκευή του δρόμου, την Ηλιούπολη να είναι υπέρ του έργου αλλά με την προϋπόθεση να φύγει ο κόμβος από την Σοφοκλή Βενιζέλου. Από τη μεριά του Βύρωνα, τα πράγματα ήταν συγκεχυμένα μιας και δεν υπήρχε κάποιος να εκφράσει την επίσημη θέση του Δήμου, που είναι υπέρ της κατασκευής του δρόμου αλλά ενάντια στην κατασκευή του κόμβου στο στρατόπεδο Σακέττα. Ο Δήμος Καισαριανής στάθηκε στην υπογειοποίηση της κεντρικής λεωφόρου του Δήμου, που θα βγαίνει στο Χίλτον. Χαρακτηριστικό αυτής της συνάντησης ήταν η ποικιλομορφία των απόψεων και θέσεων που ακούστηκαν σχετικά με το έργο της περιφερειακής Υμηττού που όλες όμως συνέκλιναν σε μια κοινή συνιστώσα, στην αντίρρηση των πολιτών στην πρόταση Σουφλιά, στην αντίθεση όλων στην υποβάθμιση του Υμηττού και στην υποβάθμιση της ζωής στην πόλη.


Η συγκέντρωση έκλεισε με την απόφαση της πλειοψηφίας των παρευρισκομένων να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 16 Ιουλίου στο ΥΠΕΧΩΔΕ με αιτήματα :
-Να παραδοθούν άμεσα και γρήγορα οι μελέτες του έργου.
-Να εκφράσουν την αντίρρηση στην πρόταση Σουφλιά
-Να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχή υποβάθμιση του Υμηττού και της ζωής των πολιτών.
-Να διεκδικήσουν περισσότερα Μέσα Μεταφοράς

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB