spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών εξελέγη ο Νομάρχης Αθηνών Γ.Σγουρός PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.02.10
Για δεύτερη συνεχή θητεία ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών εξελέγη ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός κατά τη διάρκεια της 83ης Συνόδου Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες από τις 9 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2010 .

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να εκλεγώ μετά από ομόφωνη πρόταση της ελληνικής αντιπροσωπείας για δεύτερη φορά στη θέση αυτή», είπε αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Σγουρός και πρόσθεσε ότι αυτή η θέση «είναι θέση ευθύνης και μαζί με όλα τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα προσπαθήσουμε την περίοδο 2010-2015 να είμαστε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότεροι για τα ελληνικά συμφέροντα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Νομαρχία Αθηνών κάλυψε τις περσινές υποχρεώσεις της μόνο με τους θεσμοθετημένους πόρους της PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.02.10

Με θετικό πρόσημο έκλεισε για άλλη μία χρονιά τα οικονομικά της βιβλία η Νομαρχία Αθηνών χωρίς να προσφύγει σε δάνεια. Έτσι μόνο με τους θεσμοθετημένους πόρους ο νομάρχης κ. Γιάννης Σγουρός και με το περσινό πλεόνασμα των 479.959.822 ευρώ κάλυψε το σύνολο των υποχρεώσεών ύψους 285.601.063 ευρώ ενώ το πλεόνασμα ύψους 194.358.759 διατέθηκε σε 120 έργα που προγραμματίστηκαν να υλοποιηθούν τη διετία 2009-2010 στους δήμους της χωρικής αρμοδιότητας της Νομαρχίας Αθηνών.

«Έξι χρόνια τώρα ο απολογισμός είναι πλεονασματικό» δήλωσε ο νομάρχης κ. Γιάννης Σγουρός «γεγονός που αποδεικνύει ότι εμείς σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα και δεν το σπαταλάμε σε άρτους και θεάματα»»

 
Επιστολή απέστειλε την Παρασκευή 22-01-2010, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάν. Σγουρός στον Υπουργό Εσωτερικών PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.01.10

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει για το πρόγραμμα διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης», η Νομαρχία Αθηνών συμμετέχει καταθέτοντας τις ενστάσεις, τις απορίες και τις προτάσεις της, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο.
H Διοικητική Μεταρρύθμιση του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης αποτελεί σήμερα σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης για τη χώρα και ώριμο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης αλλά και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας,  απολύτως αναγκαία στις σημερινές πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.

Τελευταία ανανέωση ( 23.01.10 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Χρήσιμες συμβουλές για την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.12.09

Με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού η Νομαρχία Πειραιά ενημερώνει τους πολίτες καταναλωτές με χρήσιμες συμβουλές και βασικές οδηγίες για τις αγορές ενόψει των εορτών.
Οι συμβουλές αφορούν μεταξύ άλλων στην προμήθεια κάθε μορφής κρεάτων από την αγορά που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες και κυρίως ως προς την σήμανση τους ανάλογα με την χώρα προέλευσης.

Συγκεκριμένα οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν τα εξής :

1. Όλα τα είδη των Σφαγίων
2. Γαλοπούλες - Πουλερικά
3. Άγρια Θηράματα
4. Εκτρεφόμενα Θηράματα
 5. Θηράματα ισχύουν οι σημάνσεις προέλευση.
6. Εντόσθια
7. Γαλακτοκομικά προϊόντα
8. Αυγά

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτός των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Πασβαντίδης PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.09.09
Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις Εθνικές εκλογές της 4ης Οκτώβρη, ο Χάρης Πασβαντίδης. Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε στις 10 Σεπτεμβρίου τα ψηφοδέλτια του κινήματος ανά την επικράτεια, μη περιλαμβάνοντας σε αυτό της Β' Αθηνών, το Νομαρχιακό Σύμβολου και κάτοικο Αργυρούπολης, Χάρη Πασβαντίδη. Ο πρώην Αντινομάρχης, στις 17 Μαρτίου είχε ανακοινώσει την παραίτηση από αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών, προκειμένου να αφοσιωθεί  στον εκλογικό αγώνα, με ορίζοντα τις βουλευτικές εκλογές αλλά τελικά το κόμμα δεν τον επέλεξε.
Τελευταία ανανέωση ( 23.01.10 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 52
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB